Advent u Splitu

Da bi doživjeli pravi doživljaj Adventa Splićani neće ove godine morati putovati u Zagreb, Dubrovnik, Dugi Rat, Omiš, Makarsku, ali ni druge gradove van Lijepe naše. Centar ovogodišnjeg splitskog Adventa bit će na Rivi, u Đardinu, na bedemu Cornaro i na Mertojaku.
Ove godine Splićane i njihove goste na Rivi očekuje osam trgovačkih kućica i dvije ‘slatke’ kućice. Jedna od osam trgovačkih kućica je i Hajdukova, stoga na Rivi ovog adventa Hajduk Fan shop. Ugostiteljske kućice na koje su Splićani do sada navikli, desetak njih, prebačene su na bedem Cornaro. U četvretak je počeo drugi krug prijava za izlaganje, prezentaciju i prodaju svojih proizvoda i usluga na Advent u Splitu. Na Rivi je ostalo nekoliko trgovačkih kućica. I ove godine u Đardinu će biti klizalište. Za one koji se neće klizati u Đardinu, očekuju ih dvije ugostiteljske i tri ‘slatke’ kućice. Zanimljiva će biti i ugostiteljska ponuda na bedeu Cornaro, a stanovnike Mertojaka, ali i goste očekuje klizalište te ugostiteljska ponuda.
U Žrnovnici će udruga Žrvanj, nakon godine dana pauze, u prosincu organizirati u centru mjesta, Bašti, još jednu Božićnu štoriju u Žrnovnici.
A što za Advent spremaju Dugoraćani? E, da Vam je znati...

Izvor: Dalmacija Danas, MB

Povezani članci