Defibrilator na Dućama i Dugom Ratu

Na Duće-Golubinki, na zidu popularnog lokalnog kafiča, postavljen je defibrilator, medicinska naprava za defibrilaciju ili kardioverziju, odnosno za primjenu blagih i kontroliranih elektro-šokova na predjelu grudi ili izravno na srcu kako bi se reaktivirao ili normalizirao njegov rad i spasio život uneserećenog. Prijenosni AED (automatic external defibrillator) uređaj postavljen je na Dućama na inicijativu lokalne ekipe Hitne pomoći Omiš, u cilju što bržeg pružanja pomoći unesrećenima kod infarkta, posebice u vrućim, ljetnim mjesecima. Ovo je prvi ovakav uređaj postavljen u našoj općini, nadamo se ne i posljednji. Dobro bi došao jedan i u Dugom Ratu, recimo u centru mjesta kod ljekarne ili bankomata. Šokovi tu mogu biti česti..

NADOPUNA:  Pokretni defibrilator postavljen je i u Dugom Ratu, nalazi se na zidu popularnog plažnog kafića Pino bar u Dugom Ratu. Bravo za organizatore ove akcije!

Rana defibrilacija može vratiti normalan srčani ritam kod osoba sa srčanim zastojem. AED uređaji su sigurni za korištenje. Oni neće dozvoliti defibrilaciju osobe, osim u slučaju kada je sigurno da je unesrećeni u takvom stanju da mu samo defibrilacija može spasiti život.

Povezani članci

Who's Online

We have 84 guests and no members online