DomPok Dugi Rat: Kako je pješačka staza ogolila sav nered u upravljanju Dugim Ratom

Uzbudljivo je ovih dana u Dugom Ratu, a bit će i nadalje. Predizborno je vrijeme i svi imaju glasačima nešto poručiti. Jer birati će se lokalno i za lokalne. Najvažniji su to izbori za (ne)kvalitetu života u našim malim sredinama. Vruća medijska atmosfera i možda još toplija iz općinske vijećnice, prenijela se među mještane. A za sve je "kriva" jedna pješačka staza. U Dućama. Evo što su na tu temu napisali iz Domovinskog pokreta Dugi Rat...

“Na primjeru izgradnje navedene pješačke staze može se najbolje vidjeti modus upravljanja ovom općinom kroz protekle mandate općinskih uprava. Počnimo redom, mještani Duća nezadovoljni izvedbom projekta „Pješačke staze“ isti su prijavili građevinskoj inspekciji koja izlazi na teren i nakon uvida u dokumentaciju – obustavlja radove. Zašto je građevinska inspekcija obustavila radove?

Pa iz, kazali bi u općinskoj upravi, banalnog razloga. Naime, općina za radove nije pribavila jedan dokument koji se zove – građevinska dozvola. Općinski šefovi su šetnicu namjeravali provući pod jednostavnu građevinu, ali takva građevina ne smije imati druge sadržaje poput rasvjete, vode za tuševe... Netko se ipak naknadno sjetio kako je sve to potrebno i počeo s ugradnjom istih na šetnicu, naravno, opet bez građevinske dozvole.

No, mještane Duća još više pogađa izigravanje važećih prostornih dokumenata Općine poput Urbanističkog plana uređenja. Očigledno je kako projekt pješačke staze odstupa od ranijih rješenja koja su svima bila poznata. Do odstupanja je došlo kako bi se pogodovalo pojedincima zbog koncesijskog odobrenja. Staza zbog toga vijuga između montažnih objekata (što ranijim UPU-om nije bilo predviđeno), a zbog navedenog vijuganja stvorio se prostor između privatnih čestica i staze koji nije definiran UPU-om.

Sada već slavna općinska pješačka staza ima i drugih nedostataka. Primjerice na djelovima obale za vrijeme malih plima plaže uopće nema, a sada je na tom mjestu predviđena staza tako da će pojedini dijelovi potpuno ostati bez plaže.

Upitna je i kvaliteta do sada izvedenih radova jer su se na nekim mjestima već javila napuknuća staze. Za kraj ono najbolje – postoji mogućnost da Državni inspektorat naloži uklanjanje do sada izgrađene staze.

Domovinski pokret Dugi Rat pita se tko će odgovarati za tri milijuna kuna uloženih u dosadašnju bespravnu gradnju, ali i za trošak mogućeg rušenja i uklanjanja? Platit će građani, to je već poznato, ali hoće li konačno netko odgovarati za nemar i bezakonje?”  -  napisali su iz dugoračkog ogranka Domovinskog pokreta.

Povezani članci

Who's Online

We have 115 guests and no members online