BCTO akcija: Keep calm (vrag odnija prišu)

Građanska inicijativa za Brzu cestu Trogir - Omiš jutros je na ulazu u Omiš dijelila letke i boce vode sudionicima kolone vozila koja se po običaju stvorila od ranih jutarnjih sati. Izraz je to protesta kojim Inicijativa želi ukazati na nebrojena obećanja raznih Vlada u posljednjih 30 godina koje su svaka u svoje vrijeme najavljivale skoro otvaranje radova Brze ceste Trogir Omiš. Najnovija obećanja najavljuju da će dio ceste od Stobreča do Omiša ući u investicijske planove od 2016.-2020-te godine. Prozirna obećanja koja svaki put dolaze u isto vrijeme, godinu dana prije izbora. Otvaraju se tako kameni temeljci svake četiri godine, režu crvene vrpce, ali nikako da automobili prođu tom brzom cestom snova tako da nekim turistima jednako traje put od Švedske do Splita avionom, kao od aerodroma do Omiša. Ni ova Vlada nije svjesna da je Jadranska magistrala od Trogira do Omiša najzagušenija prometnica u Hrvatskoj! ...

KEEP CALM

Vrag odnija prišu

Izvor: Inicijativa BCTO

Još 2008. godine mjerenja su pokazala da njome DNEVNO prođe 50 TISUĆA VOZILA što je više od bilo koje prometnice u Hrvatskoj, više nego kroz naplatne kućice u Lučkom!

BCTO akcija pred Omišem

Ljeti su kolone automobila na ulazu u Split ili Omiš duge po 10-tak kilometara. Udaljenost koja se u normalnim uvjetima prijeđe automobilom za 15tak minuta ljeti traje po nekoliko sati. Onemogućen je normalan život ljudima koji žive na ovom pravcu, odlazak na posao, odlazak liječniku. Od Splita, tj. Strožanca do Omiša ne postoji alternativni pravac koji bi za vrijeme gužvi pomogao ljudima doći do svog odredišta.

Davno su sve Vlade obećavale izgradnju brze ceste Trogir-Omiš, ali ova cesta uvijek na kraju ispadne s liste prioriteta.

Najnovije najave govore o godini 2020! Još jedan rok kojeg nećemo dočekati.

BCTO akcija pred Omišem

Inicijativa je 2012-te organizirala potpisivanje peticije koju je potpisalo gotovo 3000 ljudi i koju je uputila Vladi. Nakon novih obećanja ponovo pozivaju građane da reagiraju, aktiviraju se i osobno kontaktiraju Vladu putem svih dostupnih kanala, telefona, e-mail-a, facebook-a te je pozovu da se ostavi praznih obećanja, uhvati se raditi, iskoristi sve mogućnosti koje joj se nude, konačno izgrade ovu cestu i omoguće normalan život govoto 500 000 stanovnika i skoro istom broju turista ljeti koji gravitiraju ovom prostoru.

Ne želimo čekati nego želimo vidjeti rezultate odmah!

BCTO akcija pred Omišem

Javite Vladi RH što mislite o ovom zanemarivanju problema.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

https://www.facebook.com/wwwvladahr

01/ 4569 278
01/ 4569 217
01/ 6303 219
01/ 6303 209
01/ 6303 823

Povezani članci

Who's Online

We have 73 guests and no members online