Škver blues: Šegvić verbalno napao i Frenkija

Blago radnicima uz ovakve sindikalisteDvjestotinjak suspendiranih radnika splitskog škvera u ponedjeljak su se oko 6 sati ujutro ponovno okupili pred glavnom kapijom Brodosplita, piše DalmacijaNews. Ulaz u krug firme neće im biti dozvoljen sve dok se pismeno ne očituju zbog čega su sudjelovali u prosvjedima prošlog tjedna. Suspenzija je pokrenuta protiv njih 254, a pedesetak je predalo svoje očitovanje tijekom vikenda pa im je dozvoljen ulaz u brodogradilište. Manji incident dogodio se između Zvonka Šegvića i našeg dugoraćanina Frenkija Laušića, glasnogovornika škvera, kojeg je prenervozni "sindikalist" verbalno napao unoseći mu se u lice ...

BRODOSPLIT

Incidentić pred Brodosplitom: Zakačili se Zvonko Šegvić i Frenki Laušić

Izvor: DalmacijaNews
Foto: Duje Klarić / CROPIX

Frenki Laušić

- Stav je uprave da svi koji se očituju da će njihovi zahtjevi u roku od 24 sata biti bar djelomično obrađeni i nakon toga će biti pušteni u firmu. Preostala očitovanja će pregledati komisija koja će na kraju donijeti odluku kako postupiti sa svakom pojedinom suspenzijom - kazao je Frenki Laušić, glasnogovornik škvera.

Zvonko Šegvić, predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita, ponudio je Debeljaku da raskine ugovor s njim uz uvjet ostale radnike vrati na posao.

Zvonko Šegvić

- Da radnici ne bi bili moja žrtva nudim gospodinu Debeljaku da ja i on raskinemo ugovor, da ja otiđem, a da on ostale radnike vrati na posao. Ja ću ostati na ulici, ali mislim da radnici i škver to zaslužuju - poručio je Šegvić.

Ozren Matijašević, predsjednik HUS-a, ponovio je kako traže da se poštuje kolektivni ugovor i da se vrši kontrola provedbe kupoprodajnog ugovora.


PROČITAJTE VIŠE...

Frenki Laušić

Povezani članci

Who's Online

We have 421 guests and no members online