Predavanje o viziji trajno održivog razvoja Omiša

Kanjon CetineU Narodnoj knjižnici Omiš a u nazočnosti brojnih građana održano je predavanje pod nazivom "Vizija trajno održivog razvoja Omiša i njemu pripadajućeg područja i povratak života u sela priobalja i zaleđa koji pripadaju Omišu". Predavač Ante Mimica Brat naglasio je važnost planiranja i postavljanja vizije napretka kroz određene ciljeve. Podizanjem turističke djelatnosti na viši nivo predviđa se razvoj infrastrukturne baze na obalnom području, a potom razvoj zabavnih sadržaja i kulturnog turizma koji bi privukli platežno moćniju srednju klasu.Važno je pri tom očuvati, naročito u selima zaleđa Omiša arhitektonsku autentičnost, a turistima ponuditi dalmatinsku gastronomiju ...

 

O VIZIJAMA ODRŽIVOG RAZVOJA

Piše: Davor Grgat

Slijedeći cilj razvoja poljoprivrede podrazumijeva razvoj seoskih gospodarstava, podupiranje vinogradarstva, maslinarstva-uljarstva i stvaranja prepoznatljivih brendova. Općenito podsticanje poduzetništva poput lovnog turizma, stočarstva, poticanja mladih i sposobnih poduzetnika za realizaciju projekata.

OmišNavedeni projekti se ne mogu realizirati samo iz gradskih sredstava, već je neophodna uska suradnja Grada, županijskih agencija sa europskim i republičkim fondovima.

Predavač je istaknuo važnost ekološke zaštite zelenih površina, brigu o šumama i parkovima, izgradnju požarnih puteva za zaštitu od požara.

Predavanje je potaknulo diskusiju među prisutnima koji su iznosili svoje stavove i razmišljanja o poboljšanju uvjeta življenja i stvaranju kvalitetnih preduvjeta za iduće generacija.

Povezani članci

Who's Online

We have 401 guests and no members online