VIDEO: Svečano obilježen blagdan Sv. Josipa i Dan Općine Dugi Rat

U organizaciji Općinskog vijeća i Župnog ureda sv. Josipa, pred velikim brojem mještana i njihovih gostiju svečano je obilježen Dan općine Dugi Rat i blagdan sv. Josipa, nebeskog zaštitnika ove poljičke župe. Bilo je svečano širom cijeloga Dugoga Rata ...

SVEČANO OBILJEŽEN DAN OPĆINE DUGI RAT I BLAGDAN NEBESKOGA ZAŠTITNIKA SV. JOSIPA

Laureati Ivo Pejković, Nikica Lozić i braća Tomislav i Zvonimir Čikotić

Tekst i slike: Davor Grgat
Video: Jakov Velić / TV Dugi Rat, Art Foto
Izvor: Slobodna Dalmacija

polaganje vijenaca

Polaganjem vijenaca na spomen-križ odana je počast svim poginulim za domovinu Hrvatsku, a potom je u kinu “Dalmacija“ održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su nazočili počasni građanin Dugog Rata general Ivo Jelić, zamjenik župana Ante Šošić, omiški gradonačelnik Ivan Kovačić, te načelnici općina Podstrana i Zadvarje, Mladen Bartulović i Pave Čikeš, te predstavnici poduzeća, udruga i medija.


Nagrada za životno djelo pripala je Ivi Pejkoviću, a osobne nagrade Nikici Loziću, koji je 91 put darovao krv, te trofejnim sportašima u full contactu Tomislavu i Zvonimiru Čikotiću
 

Roglić: Stanje oko bivše tvornice “Dalmacija” veoma nas ražalošćuje

Otvarajući svečanu sjednicu, dr. Josip Banović, predsjednik Općinskog vijeća, osvrnuo se na dosadašnje uspjehe i sljedeće zadatke, da bi potom općinski načelnik Jerko Roglić kazao:

- Današnji trenutak stanja bivše tvornice “Dalmacija” veoma nas ražalošćuje, jer već pune tri godine niti državna tijela, a niti vlasnici tvrtke “Landmark”, ne poduzimaju ništa da bi se krenulo s mrtve točke.

Načelnik je nabrojio brojne realizirane ili započete projekte, istaknuvši da sve urađeno u 2013. i ono što će se uraditi u 2014. godini vrijedi oko 10 milijuna kuna.

U programu javnih potreba u socijalne skrbi izdvojeno je oko milijun kuna, za potrebe u kulturi 830.000, a za potrebe u sportu 1.730.000 kuna.. Više o izlaganju načelnika možete pročitati ovdje.


Ivo Pejković ostavio snažan pečat u Dugomu Ratu

Ovogodišnjim dugoratskim laureatima priznanja su uručili Milan Trogrlić, zamjenik predsjednika Općinskog vijeća, i općinski načelnik Jerko Roglić.

Dobitnici nagrada i priznanja Općine Dugi Rat

Nagrada za životno djelo pripala je Ivi Pejkoviću, za naročite zasluge u aktivnostima ukupnog društvenog i gospodarskog života na području općine Dugi Rat, a posebno u zdravstvu, vatrogastvu i aktivnostima u mjestu Dugi Rat.

Osobne nagrade dobili su: Nikica Lozić (za dugogodišnji rad u Udruzi dragovoljnih davatelja krvi, i što je sam dao krv 91 put) te Tomislav Čikotić i Zvonimir Čikotić (obojica za vrhunske rezultate na domaćim i međunaronim natjecanjima u full contactu).
 

Svečanu misu predvodio msgr. Marin Barišić

U crkvi sv. Josipa, u jutarnjim satima svetu misu predvodio je župnik don Božo Čubelić, a potom i don Mario Volarević, profesor na KBF-u.

Don Bože  Čubelić s ministrantima i vjernicima u Dugom Ratu

U poslijepodnevnim satima, u nazočnosti oko 2.000 vjernika, održana je tradicionalna procesija - povorka po mjestu, a potom i koncelebrirana sv. misa, u nazočnosti više svećenika Poljičkog dekanata, koju je predvodio msgr. Marin Barišić, nadbiskup i metropolit splitsko-makarski.

Pjevao je mješoviti župni zbor župe Sv. Josipa Dugi Rat.
 

Povezani članci

Who's Online

We have 106 guests and no members online