Art kinoteka Kamena Klupa CZK Omiš večeras prikazuje..

Art kinoteka "Kamena Klupa" CZK Omiš nastavlja sa svojim radom. Nakon odgledana dva izvrsna filma u utorak, nakon dana odmora slijede nam dva nova i izvrsna filmska ostvarenja. U četvrtak, 12.9.2019. u 18 h u dvorani Ilirskog sjemeništa na Priku prikazati će se švedski dječji, obiteljski film "DJEČAK U OBLACIMA". U 20 h slijedi nam španjolsko-meksički film "BIUTIFUL" proslavljenog oskarovca Alejandra Gonzáleza Inárritua s izvrsnim Javierom Bardemom u glavnoj ulozi (Cannes film festival 2010. - Nagrada za najbolju mušku ulogu. Oscar 2011. - Nominacija za najbolji film i najbolju mušku ulogu) . Kratke sinopsise oba filma potražite u nastavku članka. A ulaznica? Cijena ulaznice je popularnija od mnogih novokomponiranih klapa i pjevačkih iskrica iz Huljićevog zvjezdanog jata i iznosi kao i velika kava s hladnim mlijekom u kvartovskom kafiću. Svega 10 kuna.

Art kinoteka "Kamena klupa" CZK Omiš presents:

DJEČAK U OBLACIMA

Četvrtak, 12.9.2019. u 18.00h
Art kinoteka Kamena klupa / Ilirsko sjemenište
Ulaznica: 10kn

Žanr: Dječji, Obiteljski
Trajanje: 78 min.
Zemlja: Švedska
Redatelj: Meikeminne Clinckspoor
Scenarist: Meikeminne Clinckspoor
Uloge: Daan Roofthooft, Ayla Gáren Audhild P. Nutti, Geert Van Rampelberg, Sara Sommerfeld

12-godišnji Niilas živi s ocem otkako zna za sebe i gotovo se uopće ne sjeća svoje majke. Stoga nije nimalo sretan kada je ljeto prisiljen provesti s majkom, među Saamima, narodom na ruralnom sjeveru Švedske. Unatoč toploj dobrodošlici, Niilas se povlači u sebe i jedina koja ga uspijeva izvući iz ljušture njegova je polusestra Sunnà. Saami se bave uzgojem sobova, a kada jedan od njih nestane, Niilas se pridružuje potrazi. Postupno, on otkriva svoje korijenje i doživljava najuzbudljivije ljeto svoga života, ispunjeno pustolovinama. Smješten u očaravajuć krajolik švedskog sjevera, film istražuje odnos između čovjeka, životinja i prirode te važnost i ljepotu suživota obilježenog poštovanjem i odgovornosti prema prirodi.
 

BIUTIFUL

Četvrtak, 12.9.2019. u 20.00h
Art kinoteka Kamena klupa / Ilirsko sjemenište
Ulaznica: 10 kn

Žanr: Drama
Trajanje: 147 min.
Zemlja: Španjolska, Meksiko
Redatelj: Alejandro González Inárritu
Scenarist: Alejandro González Inárritu, Armando Bo
Uloge: Javier Bardem, Maricel Álvarez, Hanaa Bouchaib

Priča o Uxbalu. Predani otac. Izmučeni ljubavnik. Biznismen iz podzemlja. Prijatelj impulzivnih. Tragač za duhovima. Spritualni senzitivac. Preživljava u nevidljivoj periferiji današnje Barcelone. Uxbal, predsjećajući opasnost smrti, pokušava se pomiriti s ljubavlju i spasiti svoju djecu i samoga sebe..

Povezani članci

Who's Online

We have 206 guests and no members online