Iz Regije..

Omišani dobijaju novu rasvjetu na ulazu u grad

Na sinoćnoj sjednici omiškog Gradskog vijeća najvažnija točka bila je očitovanje za kupnju nekretnina registriranih kao spomenik kulture, što se odnosilo na zgradu “Cetine”. Grad Omiš je zakonski imao pravo prvootkupa, jer se u ovom slučaju radi o kulturnom dobru, međutim, prošli tjedan je odlučeno, a sinoć je vijećnicima pred početak sjednice na stol stigao dopis, u kojem je navedeno kako se odustaje od prodaje navedene nekretnine, a samim tim i mogućnosti sklapanja kupoprodajnog ugovora. - Povlačimo svoju ponudu za prodaju “Kuće Pavišić" u Omišu. Ako u budućnosti donesemo poslovnu odluku o mogućnosti prodaje navedenih nekretnina, o istome će biti obaviješten Grad - piše u dopisu kojeg potpisuje Krunoslav Šarić, novi vlasnik zgrade “Cetine". - Grad je na sjednici trebao dati svoju ponudu, međutim, kako je vlasnik odustao od prodaje, točka se povukla - potvrdio je Ivo Tomasović, omiški gradonačelnik. Nakon što je ta točka povučena, usvojen je prijedlog Odluke o objavi koncesije za obavljanje javnog linijskog prijevoza, u kojem je novina eksperimentalna linija Gata - Badanj - Blato na Cetini..., piše Slobodna Dalmacija.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Omišani dobijaju novu liniju Gata-Badanj-Blato na Cetini i novu rasvjetu na ulazu u grad

Piše: Gabrijela Radanović / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


- Predmet nadmetanja su sve postojeće linije koje se odvijaju, s tim da se sukladno zahtjevima mjesnog odbora od ponuditelja usluge traži da mora podržati liniju Gata - Badanj - Blato na Cetini.

Naime, ako se nakon tri mjeseca pokaže da se ona može održa vati, onda će se za pet posto povećati planirana vrijednost gradskog subvencioniranja prijevoza, koje je inače na godišnjoj razini 720 tisuća kuna pojasnila je Zora Lelas-Ković, referentica za gospodarenje prostorom.

Osim nove autobusne linije, Omiša ni očekuju i nova svjetla. Ponukanih negodovanjem građana, istaknuo se veliki prometni problem na ulazu u grad, koji je u jako lošem stanju, a i u potpunom mraku, što uzrokuje prometne nesreće koje mogu imati kobne posljedice.

- Zajedno s općinom Dugi Rat pokrenula se izrada projektne dokumentacije uređenja ulaza u Omiš. Zajednički je financiramo, a Hrvatske ceste rade glavni projekt. Trenutačno je u fazi rješavanje imovinsko pravnih odnosa, grad Omiš je naručio projekt ravne rasvjete, od rađena je i javna nabava, tako da bi uskoro trebali početi i radovi na realizaciji rasvjete na ulazu u grad - kaže Ivo Tomasović, čime je najavio skoro rješavanje tog problema.

Međutim, na ovoj sjednici su kroz vijećnička pitanja, ali i odgovore čelnih ljudi Omiša, još jednom naglašeni prometni problemi, i to ne samo na ulazu u grad, već na širem omiškom području.

- Dionica Gata - Čišle, koja je državna cesta, uska je i kanali oborinske odvodnje su jako opasni. Nastavito ćemo razgovore sa Županijskim cestama da se poboljša postojeća prometnica i da se kanali oborinskih vodan a nekakav način prekriju - kazao je Tomasović te napomenuo kako su građani revoltirani jer je Omiš godinama zanemarivan u tom pogledu.

Gradski vijećnici postavljaju pitanja na koja ne dobivaju odgovore, a istovremeno, nepodnošljive ljetne kolone se iz godine u godinu povećavaju.

Na samom kraju su se usvojile izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja (UPU) Čelina i  Mimica, u kojima su se istaknule i nove lučice u priobalnom dijelu od Omiša do Piska.

- U suradnji sa županijskom lučkom upravom pokrenula je izrada projektne dokumentacije za lučicu u Pisku, pojavila se inicijativa za lučicu u Mimicama. Podržavamo takve inicijative, jer moramo stvarati infrastrukturu koja će unaprijediti grad i omogućiti bolju ponudu mještanima i turistima - ističe omiški gradonačelnik.

Povezani članci

Who's Online

We have 142 guests and no members online