Iz Regije..

Arheološke senzacije u Omišu

Čudesan je taj grad Omiš i pravi je misterij kako punih dva desetljeća iz njega nisu stizale ama baš nikakve vijesti. A nije trebalo puno: tek promijeniti gradsku vlast, pa pričekati koji mjesec da kosturi krenu sami ispadati iz ormara. Novaca, naravno, ionako nema, a iz dosadašnje prakse lako je zaključiti da je to uobičajena ostavština lokalnih šerifa koji žezlo drže nekih deset ili dvadeset godina. Opuste se pa umisle da sutra nikad neće doći, a onda privatiziraju grad ili bezumno troše javnu lovu kao kakva ovisnica koja je prvi put ugledala kreditnu karticu ...

OMIŠ

Piše: Damir Petranović / DalmacijaNews
Izvor: DalmacijaNews


Jambo i Metković su, kažu, genijalan primjer, no Omiš zbilja ne zaostaje: u ovih nekoliko mjeseci od lokalnih izbora, kada se čak pokušalo na prevaru preokrenuti njihov rezultat, iz tog grada isplivale su priče dostojne poštenog filmskog scenarija. Ne treba ih sve nabrajati, možemo tek uzgred spomenuti dvije-tri koje su iskrsnule ovog tjedna.

Dakle, bivši gradonačelnik Ivan Škaričić i njegov zamjenik Mijo Mimica u tri godine sami sebi isplatili su oko 400 tisuća kuna "za neiskorišteni godišnji odmor" - jer, eto, ni jednog jedinog dana nisu proveli bez da su vodili brigu o dobrobiti grada i građana, od silnog posla nisu imali vremena ni glavu dignuti.

Gospodin bivši glavu od kompjutora definitivno nije dizao jer, eto, dokazano je da to čudo tehnike nikada nije ni pogledao: arheološkim iskapanjima u zgradu omiške gradske uprave pronađeno je računalo koje je godinama stajalo na Škaričićevom radnom stolu. Nikada korišteno, ma čak ni spojeno na struju ili - bože, uščuvaj - internet. No, zato se u blizini uredno kočila brošura slatkog naziva "Omiš - grad mogućnosti".

Svoje mogućnosti zato su koristili škovacini i njihovi direktori, koji nikada u povijesti nisu platili račun za odvoz smeća, a u trendove su se uklopili lokalni vatrogasci koji su za svoje potrebe kupili ni manje ni više nego Audi A4. S full opremom, naravno.

Povezani članci

Who's Online

We have 91 guests and one member online

  • admin