Dugi Rat spreman za - nautičare

Dugi RatU organizaciji Općinskog vijeća i župskog ureda sv. Josipa, pred velikim brojem Dugoraćana i njihovih gostiju obavljeno je polaganje vijenaca na spomen-križ svim poginulim za domovinu Hrvatsku, a u kinu Dalmacija u povodu obilježavanja 20. obljetnice postojanja Općine Dugi Rat, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, kojoj su nazočili i dosadašnji načelnici - Branko Vojnović, Svjetlana Stazić, Domagoj Vuković i Jerko Roglić te brojni uzvanici ...

PROSLAVA 20. OBLJETNICE OSNIVANJA OPĆINE DUGI RAT

Dugi Rat spreman za nautičare

Piše: Davor Grgat

Među uzvanicima su bili i Luka Brčić, Ivan Škaričić, te načelnici Podstrane, Šestanovca, Zadvarja...

Donačelnik Općinskog vijeća Srećko Zelić je ustvrdio kako Općina Dugi Rat najviše ulaže u mladost, kroz sport i kulturu.

Dugi Rat

Načelnik općine Jerko Roglić je podsjetio na dane osnivanja općine, rekavši da je sv. Josip kaozaštitnik radnika dugo imao kapelicu u krugu dugoratske tvornice, koju su vlasti srušile 1945. godine. U čast ovoga sveca utemeljili smo na današnji dan proslavu Dana općine Dugi Rat.

Naćelnik Roglić je istaknuo najvažnije aktivnosti: donošenje UPU-turističke zone Dalmacije, kojem je prethodilo donošenje prostornog plana općine, čime su ispunjeni uvjeti da se na prostoru bivše tvornice izgradi luka nautičkog turizma i hotelski kompleks kao cjelina.

Dugi Rat

Na dan općine uručene su i općinske nagrade i priznanja zaslužnima. Nagradu za životno djelo dobio je Milan Buljević, osobna nagrada pripala je Petru Ivaniševiću za pomaganje sumještanima i Ivanu Mariću za doprinos poboljšanju uvjeta života mještana Orija. Skupna nagrada pripala je Hrvatskoj udruzi privatnih brodara Split iz Jesenica, te kickboxing klubu "Dalmacija".

Općina Dugi Rat

Kroz kulturni program nastupili su članovi KUD-a "Dalmacija". Održana je i tradicionalna povorka po mjestu i koncelebrirana sveta misa, koju je predvodio don Jenko Bulić, istaknuvši važnost obitelji u odgoju djece i mladih.

Kroz misni program su pjevali bogoslovi, mješoviti zbor dugoratske župe i VIS "Emaus", a zahvalio im je dugoratski župnik don Zdravko Vučak, na uspješnoj i dobro organiziranoj proslavi župnog patrona.

Dugi Rat

Povezani članci

Who's Online

We have 77 guests and no members online