Srce Jadrana ima novi web portal

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije predstavila je svoje redizajnirane internet stranice, novi web portal "Srce Jadrana" (Dalmatia.hr), na kojem su radili stručnjaci iz splitske firme Profico, a koji bi trebalo postati središnje mjesto za doživljaj naše županije, srca Jadrana, diljem svijeta. Programeri i dizajneri su odradili izvrstan posao, naš novi turistički web odiše jednostavnošću, minimalizmom, kreativnim i zanimljivim sadržajem (kojeg će trebati nadopuniti i redovno ažurirati s aktualnim događanjima), ali i multimedijom.
Kada je riječ o podizanju kvalitete ponude, iz Turističke zajednice SDŽ posebno su ponosni i na projekt 'Dalmatinska marenda', koji kao originalni turistički proizvod brendira objekte i proizvođače koji koriste domaće, izvorne proizvode i spravljaju ih na tradicionalan način. A da marenda nije samo jelo, da je ona način života, sjecište rasprava, zabave, pjesme i ćakule, druženja dalmatinskog čovjeka, kojem se odavno i često rado odajemo, Dalmatincima je i našim stalnim gostima već poznato.
- "Novim portalom smo željeli stvoriti iskustvo i najbolju moguću razglednicu za globalizirani i digitalni svijet u kojem živimo" - rekla je Ivana Vladović, direktorica TZ SDŽ.
Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban tom prigodom je kazao kako je iznimno ponosan što smo, u smislu turizma, srce Jadrana - kako opisuje i novi naziv web portala.
Mateo Perak, direktor IT tvrtke Profico zaslužne za IT razvoj i izgradnju digitalne infrastrukture web portala Dalmatia.hr, kazao je kako je ovo za njegovu tvrtku bio jako poseban projekt. Ispričao je okupljenima na predstavljanju kako će ga s ponosom pokazivati stranim partnerima, upravo zato što na taj način mogu s ponosom pokazati svoj rad, ali i mjesto gdje oni žive... srce Jadrana.

SRCE JADRANA

TZ Splitsko-dalmatinske županije predstavila novi web portal

Izvori: Dalmacija.hr, Dalmatinski portal

Dugi Rat

- Prije svega ponosimo se regijom u kojoj živimo, zato nam nije bio problem raditi godinu dana na projektu koji je digitalna luka dalmatinskog turizma. Gradeći izgled novog web portala ponovno smo se zaljubili u ovaj dio svijeta u kojem živimo, u svoju tradiciju, kulturu, ljude, a to smo prikazali na najljepši mogući način svijetu i da ga očuvamo za budućnost. Županija je predstavljena kroz aktivnosti kulturnog, društvenog, zdravstvenog, vjerskog i nautičkog turizma. Sada se sve potrebne informacije nalaze na jednoj stranici i omogućuju lakše snalaženje turistima u destinaciji, bilo da tražite nautičku rutu, aplikaciju, event, plažu, a sve po osobnom interesu pojedinca. Na ovaj način zovemo gosta da ostane u Srednjoj Dalmaciji u dužem boravku - rekla je Ivana Vladović.

- Što se tiče ukupnog razvoja, Splitsko-dalmatinska županija je srce Domovine. Ovaj uradak u konačnici je pokazao kako je opravdana nagrada koju je TZ SDŽ dobila na Malti kao održiva regija. Ključ uspjeha u turizmu je čovjek, imamo sunce i more, kulturnu baštinu koju su nam predci ostavili, ali ljudi su ti koji čine razliku. Bez obzira na ove fantastične digitalne uratke, promociju i ono što se radimo u turizmu, moja poruka je okus, miris, duša dalmatinskog čovjeka, ribara, ratara, seljaka ne može se osjetiti - ako ne dođete u srce Jadrana - zaključio je župan Blaženko Boban.

- Često naši partneri spoje posao i odmor kada dolaze u Dalmaciju, a mi smo imali priliku raditi na projektu koji je objedinio rad i užitak. Tražili smo minimalistička rješenja i prikaz destinacije koja će pričati sama o sebi. Smatramo da je ideja kod dizajna bila da ga što manje koristimo, a da stavimo što više doživljaja kroz multimedijalnost - istaknuo je Mateo Perak iz splitske IT firme Profico.

Omiš

Zakon o turizmu, prvi krovni zakon o toj djelatnosti, na snagu bi trebao stupiti početkom 2024. godine, a između ostalog će kao obavezu predviđati donošenje plana upravljanja destinacijom.

- Zakon o turizmu je pred samim usvajanjem u Saboru, po njemu će regionalne turističke zajednice dobiti više ovlasti i odgovornosti, kao i stvarne alate za upravljanje destinacijom. Jako je bitno da jedna od najvećih i najbitnijih regionalnih turističkih zajednica pomogne u kreiranju novom imidžu. Mi ćemo im dati priliku da alatima i mogućnostima, koji će biti sufinancirani iz Fonda za turizam, kreiraju neke nove strategije. Bit će to prilika za napraviti neke nove prekretnice u destinaciji. Vjerujem da će ovakve web stranice doprinijeti u produljenju turističke sezone i aktivnosti, a tako dolazimo do konačnog cilja - cjelogodišnjeg turizma - rekao je Tonči Glavina, državni tajnik za turizam.

Među brojnim uzvanicima na predstavljanju novog redizajna portala bio je i Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Povezani članci

Who's Online

We have 98 guests and no members online