I jaje kreće s centra

ragbiU subotu 11.09.2010. starta službena ragbijaška sezona 2010./2011. Sezonu otvaraju po tradiciji seniori nastupom u I. hrvatskoj ligi koja ove godine broji 6 klubova: HARK Mladost –Zagreb, RK Makarska Rivijera –Makarska, RK Nada -Split, RK Sinj –Sinj, RK Vilani –Krasica i RK Zagreb –Zagreb. Prošlogodišnjoj petorci pridružio se Ragbi klub Sinj iz Sinja koji dugi niz godina vrlo uspješno radi i niže uspjehe u mlađim uzrastnim kategorijama a uređenjem novog igrališta u Sinju stvoreni su uvjeti za daljnju afirmaciju sinjskih mladića kroz nastupe u I. ligi. Od ove jeseni pored natjecanja za muškarce po prvi put u povijesti hrvatskog ragbija odigrat će se i službeno državno prvenstvo u Ragbiju 7 za žene! U prvoj natjecateljskoj sezoni u Hrvatskoj nastupit će djevojke iz zagrebačke Mladosti te dvije ekipe splitske Nade. Ne zaboravimo, ragbi je nakon pune 92 godine i Pariza 1924. ponovno Olimpijski sport i biti će na programu OI 2016. u Rio de Janeiru... Može li ragbi zaživjeti i u Omišu ili Dugom Ratu? -  pitanje je na koje odgovor mogu dati samo lokalni zaljubljenici u ovu uzbudljivu igru, igru koja nije samo sport i kladionice nego način života, a kolege iz ragbi kluba često su u pravom smislu riječi jedna velika sportska obitelj ...

I JAJE KREĆE S CENTRA


RK Nada

Piše: Petar Lerotić, M.B.


Raspored utakmica I. kola PH

11.09.2010., 16 h, Split: RK NADA – RK Sinj
18.09.2009. Makarska: RK MAKARSKA RIVIJERA - VILANI
18.09.2009. Zagreb: RK ZAGREB - HARK MLADOST


ragbiRK Nada, najbolji ragbi klub u regiji, želi produžiti dominaciju na domaćim terenima s jasnim ambicijama da se što više profilira u međunarodnim natjecanjima.

Svoju potvrđenu kvalitetu u Regionalnoj ligi nastojat će dokazati u srazu s pobjednikom CEE lige koju je ove godine osvojio rumunjski klub Stiinta Baia Mare.

Tijekom druge polovine listopada određeni su termini za nastupe naše ragbi reprezentacije u okviru ENC 2 A skupine Prvenstva Europe.

Hrvatska 23.10. dočekuje Švedsku u Zagrebu dok 30.10. putuje u Rigu na ogled Latviji. Hrvatska izabrana vrsta želi nastaviti prošlogodišnji niz dobrih rezultata.

Povezani članci

Who's Online

We have 204 guests and no members online