Gastarbajterska bajka na Priku

Centar za kulturu Omiš i Gradsko kazalište Mali Princ Omiš pozivaju Vas da ne propustite za kraj godine pogledati predstavu "Gastarbajterska bajka", komediju Mate Matišića, koja će se odigrati u četvrtak, 22.12.2022. u 20 sati u prostoru nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa na Priku. U predstavi igraju Ivana Giove Župa i Marijan Grbavac, a režiju potpisuje Petar Buljević.
Radnja predstave se događa na samu Badnju večer u praznom njemačkom trgovačkom centru, u kojem su prisutni samo čistačica – Marija i noćni čuvar – Jozo; igrom slučaja oboje hrvatski gastarbajteri... Ljubav koja se dogodi na kraju životnog puta Marije i Joze, na sam Božić, zaslužena je pobjeda nad nedaćama života, pobjeda vječnog zavičaja nad dramom opskurnog preživljavanja na koje su osuđene generacije Hrvata na privremenom radu u tuđini. Isti su to gastarbajteri kao oni od bauštele jučer, ovi današnji IT-ovci ili oni od sutra..
 
Dramski studio dječjeg kazališta Harlekin Omiš poziva vas u utorak, 20.12. u 19 h na Priko, na svoj tradicionalni Adventski dramski kolaž pod autorskom palicom voditeljice kazališta Harlekin Ivane Giove Župa.
 

Advent u kazalištu

Centar za kulturu Omiš podsjeća ljubitelje kazališta da ne propuste zabaviti se i pogledati, po posljednji put u ovoj godini, hit predstavu Gradskog kazališta Mali Princ, komediju "Sve ministrove laži" za koju se traži karta više Dođite se opustiti u kazalištu, u ugodnoj dvorani nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa na Priku u subotu, 10.12.2022. u 20 h i priuštite si dozu smijeha za kraj radnog tjedna ili kao uvertiru u dobar večernji izlazak, jer "Dan bez smijeha je izgubljen dan!" (C.Chaplin). Omiški umjetnici čekaju vas u Kazalištu! Zasladite si Advent uz promotivne adaventske ulaznice od svega 25 kn olitiga 3,32 Eura, koje vas čekaju sat ranije na ulazu.
 

Noć kazališta u subotu na Priku

Ove kišne subote, 19. studenoga 2022., od 17 sati očekuje nas zanimljiv program "Noći kazališta" u omiškom kazalištu 'Mali princ' u osvježenom prostoru nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa na Priku . Večer kazališta će započeti već u 17 sati 'Otvorenim satom škole glume', malim kazališnim 'šalabahterom' na kojem će moći sudjelovati svi zainteresirani, mali i veliki. 'Otkriti kazališne tajne, vidjeti kako nastaje kazališna predstava, kako se glumci pripremaju kroz vježbe zagrijavanja glasa i tijela.. I još puno više.. Također, moći će sami stati na scenu pod svjetla reflektora i doživjeti svojih 'pet minuta slave' na 'daskama koje život znače'. Sat će voditi organizatorica, dramska umjetnica Ivana Giove Župa, a ulaz je slobodan', poručuju marljivi organizatori iz CZK Omiš..
'Nakon sata uslijediti će predstava nadarene autorice Meri Spain 'Lipa moja dalmatinska rič' gostiju KD 'Lapiš' iz Lokve Rogoznice. Predstavu izvode djeca do 14 godina, komičnog je karaktera, a cilj joj je prikazati stare dalmatinske riječi, život nekada i sada, odnos domaćih i turista, iseljeničko društvo koje je davno otišlo trbuhom za kruhom te njihove osjećaje za voljenu domovinu. I ekipa vas časti besplatnim ulazom', dodaju.
Za sami kraj, kazališna poslastica koja se ne propušta. U 20 sati u prostoru Kazališta gostuje predstava Teatra Exit - 'Munchhausen'. Lažopleti baruna Münchhausena spram svega ovoga što se događa u današnjem svijetu fake newsa, masmedija u službi khm... službi i narativa pogodnog za vječnu vladavinu elita, svijetu kojeg rastače woke i cancel kultura,... benigne su floskule koje nas poput čarolije umiju nasmijati do suza, pomažući nam da ne zaboravimo kako funkcionira istinski svije..smijeh, taj osebujni mehanizam koji bi čovjeku, kada bi za njim češće posezao, možda i mogao donijeti stanovito samoizlječenje.
S obzirom na manifestaciju, promotivna cijena ulaznice za omišku Noć kazališta je samo 30 kn, olitiga niti 4 eurića. Bagatela.
 

"Arsenov feral" u srijedu navečer na Priku

Centar za kulturu Omiš, Kazalište Mali princ Omiš, ugostit će u srijedu, 09.11.2022. u 20 h, Hrvatsko narodno kazalište iz Šibenika s glazbeno-poetskom večeri naslovljenom "Arsenov feral". Biti će to večer, kažu omiški kulturnjaci, u kojoj glumci, kroz  stihove i glazbu, predstavljaju glazbenog velikana Arsena Dedića, donoseći na scenu svu širinu njegova talenta i osobnosti. Program je namijenjen publici koja voli cabaret, poeziju, šansonu i, u konačnici, profinjenu glazbu.
"Arsenov feral" je projekt posvećen Arsenu Dediću nastao po ideji ravnatelja HNK u Šibeniku Jakova Bilića. Glumci i glazbenici iz Šibenika podariti će vam šansone i poeziju Arsena Dedića, Jacquesa Brela, Fabrizia De Andre, Gina Paolija i mnogih drugih.
Ulaznice po simboličnoj cijeni od 30 kn tj. svega 3,98 € moći će se kupiti 2 sata ranije na ulazu u Kazalište Mali princ u prostoru nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa na Priku.
Ne propustite obogatiti svoj radni tjedan, opustiti se i uživati u 90 minuta programa posvećenu jednom od najvećih naših glazbenika.
 

Omiško ljeto: ljubav na prvi pogled

“U lijepo namještenoj građanskoj sobi, u kojoj se stariji namještaj miješa s predmetima novijeg datuma, živi gospođa Marija Trkulja-Gazivoda. Žena pedesetih godina, čije lice karakterizira neka opuštenost osamljenice. Silno bi željela da u njezin život uđe osoba s kojom bi mogla podijeliti radost, intimu, romantične trenutke, a ne isključuje se ni zajednički život. Budući da je teško u susjedstvu naći osobu vrijednosnog suda gospođe Marije, odlučila je takvog muškarca potražiti preko oglasa. Na oglas se javio gospodin Kosta Bandula, također pedestih godina, višestrukog zanimanja, dotjeran, uvija se od finoće, iako, po svemu sudeći, to i nije njegova prava narav...”

Predstava "Ljubav na prvi pogled" Fadila Hadžića i režiji Zorana Mužića, a koju su dugoračani mogli pogledati u srpnju u okviru Dugoratskog ljeta, gostuje ovog četvrtka, 11.08. u 21 h i na Omiškom kulturnom ljetu, na romantičnoj sceni iza Gradske knjižnice Omiš. Ne propustite dobru komediju u kojoj igraju Matija Prskalo i Zijad Gračić. Ulaznice po cijeno od 50 kn možete nabaviti u uredu CZK Omiš ili 2h ranije na ulazu.
 

Omiško ljeto: "Sretna ne bila"

"Sretna ne bila" priča je o tri prije koje dolaze u teatar pogledati autorski projekt po nekom antičkom komadu sa ženom u naslovu i iz gledališta asocijativno isklizavaju u razne ženske stranputice, na kojima parodiraju i Grkinje i princeze i najbolji look Met Gale, a sve u potrazi za jednom običnom ženom, za našom materom.

Redateljica predstave je Helena Petković, a igraju: Petra Kovačić Botić, Ana Uršula Najev i Ana Marija Veselčić. Predstavu možete pogledati u ponedjeljak, 8.8. u 21 h na ljetnoj sceni Omiškog ljeta, na romantičnom platou skrivenom iza Gradske knjižnice Omiš. Ulaznice po cijeni od 40 kn dostupne su u uredu CZK ili 2 h pred početak predstave na ulazu.
 

Ričard na Omiškom ljetu

U utorak, 2.8. u 21:00 sat, na ljetnoj sceni CZK - plato iza Gradske knjižnice Omiš pogledajte komediju, monodramu KUD Bleke i konji u izvedbi Ričarda od Zadra (Enio Meštrović). Ulaznice možete kupiti radnim danom u uredu CZK (Punta 1), 2h prije na ulazu ili rezervirati porukom na whatsup br. 0958245837 po cijeni od 80 kn. Ne zaboravite da je broj mjesta ograničen tako da ne propustite osigurati svoju ulaznicu na vrijeme!
Dođite i proveselite se s Ričardom.
 

Željko Pervan stiže u Loru

U sklopu kazališnog festivala "Teatar uz more", u srijedu, 27. srpnja u 21 h legenda hrvatske komedije Željko Pervan nasmijat će Splićanke i Splićane uz show "Nema meni do mene". Još je malo ulaznica ostalo, a ulaznice su u prodaji na blagajni dvorane u Lori od 17 do 20 sati. Informacije na: 091 767 90 49.
 

Omiško ljeto: Bosanac na odmoru

Iz radionice najboljeg humora ovih prostora dolazi sarajevski kazališni hit - komedija "Bosanac na odmoru“ u kojoj izvrsni sarajevski glumac Rijad Gvozden sam igra niz uloga i zasmijava publiku do suza.
"Bosanac na odmoru" je nastao po motivima teksta "mora od odmora" Esmira Salihovića koji htio je na humorističan način, kroz ispovjest supruga, dočarati sve “muke” kroz koje prolazi porodica sa troje djece, želeći 10-ak dana planiranih za odmor učiniti što ugodnijim. Konačni ishod je – potreba za odmorom nakon odmora.
A kako se to bosanac odmara i je li moguće zamisliti ga u ovom neprirodnom stanju pogledajte u ponedjeljak, 25.07. u 21 sat a pozornici Omiškog kulturnog ljeta, na platou iza Gradske knjižnice...