Omiško ljeto: ljubav na prvi pogled

“U lijepo namještenoj građanskoj sobi, u kojoj se stariji namještaj miješa s predmetima novijeg datuma, živi gospođa Marija Trkulja-Gazivoda. Žena pedesetih godina, čije lice karakterizira neka opuštenost osamljenice. Silno bi željela da u njezin život uđe osoba s kojom bi mogla podijeliti radost, intimu, romantične trenutke, a ne isključuje se ni zajednički život. Budući da je teško u susjedstvu naći osobu vrijednosnog suda gospođe Marije, odlučila je takvog muškarca potražiti preko oglasa. Na oglas se javio gospodin Kosta Bandula, također pedestih godina, višestrukog zanimanja, dotjeran, uvija se od finoće, iako, po svemu sudeći, to i nije njegova prava narav...”

Predstava "Ljubav na prvi pogled" Fadila Hadžića i režiji Zorana Mužića, a koju su dugoračani mogli pogledati u srpnju u okviru Dugoratskog ljeta, gostuje ovog četvrtka, 11.08. u 21 h i na Omiškom kulturnom ljetu, na romantičnoj sceni iza Gradske knjižnice Omiš. Ne propustite dobru komediju u kojoj igraju Matija Prskalo i Zijad Gračić. Ulaznice po cijeno od 50 kn možete nabaviti u uredu CZK Omiš ili 2h ranije na ulazu.
 

Omiško ljeto: "Sretna ne bila"

"Sretna ne bila" priča je o tri prije koje dolaze u teatar pogledati autorski projekt po nekom antičkom komadu sa ženom u naslovu i iz gledališta asocijativno isklizavaju u razne ženske stranputice, na kojima parodiraju i Grkinje i princeze i najbolji look Met Gale, a sve u potrazi za jednom običnom ženom, za našom materom.

Redateljica predstave je Helena Petković, a igraju: Petra Kovačić Botić, Ana Uršula Najev i Ana Marija Veselčić. Predstavu možete pogledati u ponedjeljak, 8.8. u 21 h na ljetnoj sceni Omiškog ljeta, na romantičnom platou skrivenom iza Gradske knjižnice Omiš. Ulaznice po cijeni od 40 kn dostupne su u uredu CZK ili 2 h pred početak predstave na ulazu.
 

Ričard na Omiškom ljetu

U utorak, 2.8. u 21:00 sat, na ljetnoj sceni CZK - plato iza Gradske knjižnice Omiš pogledajte komediju, monodramu KUD Bleke i konji u izvedbi Ričarda od Zadra (Enio Meštrović). Ulaznice možete kupiti radnim danom u uredu CZK (Punta 1), 2h prije na ulazu ili rezervirati porukom na whatsup br. 0958245837 po cijeni od 80 kn. Ne zaboravite da je broj mjesta ograničen tako da ne propustite osigurati svoju ulaznicu na vrijeme!
Dođite i proveselite se s Ričardom.
 

Željko Pervan stiže u Loru

U sklopu kazališnog festivala "Teatar uz more", u srijedu, 27. srpnja u 21 h legenda hrvatske komedije Željko Pervan nasmijat će Splićanke i Splićane uz show "Nema meni do mene". Još je malo ulaznica ostalo, a ulaznice su u prodaji na blagajni dvorane u Lori od 17 do 20 sati. Informacije na: 091 767 90 49.
 

Omiško ljeto: Bosanac na odmoru

Iz radionice najboljeg humora ovih prostora dolazi sarajevski kazališni hit - komedija "Bosanac na odmoru“ u kojoj izvrsni sarajevski glumac Rijad Gvozden sam igra niz uloga i zasmijava publiku do suza.
"Bosanac na odmoru" je nastao po motivima teksta "mora od odmora" Esmira Salihovića koji htio je na humorističan način, kroz ispovjest supruga, dočarati sve “muke” kroz koje prolazi porodica sa troje djece, želeći 10-ak dana planiranih za odmor učiniti što ugodnijim. Konačni ishod je – potreba za odmorom nakon odmora.
A kako se to bosanac odmara i je li moguće zamisliti ga u ovom neprirodnom stanju pogledajte u ponedjeljak, 25.07. u 21 sat a pozornici Omiškog kulturnog ljeta, na platou iza Gradske knjižnice...
 
33. Omiško kuturno ljeto počinje večeras (ponedjeljak) s hit komedijom "SVE MINISTROVE LAŽI" Gradskog kazališta "Mali Princ" Omiš, Komedija je to situacije gdje se puno toga događa neočekivano, a glavni sukob priče nastaje potpuno slučajno. Ministar (Marijan Grbavac), mladi talentirani pisac (Mate Tavrić) i oštroumna književnica, direktna slobodna žena (Ivana Župa).. i više je nego dovoljno za neplanirani ljubavni trokut u vrućoj omiškoj noći na skrivitom, romantičnom platou iza Gradske knjižnice, te za niz duhovitih, britkih i komičnih situacija. Imamo sve: intrigu, ljubavni trokut, prijevare, dvostruke igre.. smiješno ali i dirljivo. Ulaznice možete nabaviti (40 kn) u uredu CZK ili dva sata prije na ulazu.
 

68. Splitsko ljeto

Na 68. splitskom ljetu ove će se godine izvesti 45 opernih, dramskih i baletnih naslova te koncerata, održat će se likovne izložbe i predstaviti knjige, najavljeno je u petak u splitskome HNK. Splitsko ljeto održat će se tradicionalno od 14. srpnja do 14. kolovoza na otvorenim, ambijentalnim pozornicama grada, a bit će i nekoliko gostovanja izvan Splita. Na dan otvorenja premijerno će se izvesti "Simon Boccanegra" Giuseppe Verdija, a na programu su i premijera drame "Lizistrata" po motivima Aristofana, Homera, Lucića i Matišića te baleta "Veliki Gatsby". Među izložbama, u znak sjećanja na Nives Kavurić-Kurtović otvorit će se izložba "Crveno, boja žeđi", a otvorit će se i izložba "Opsada Oza" Nikole Vrljića. Bit će održano 13 koncerata, a premijerno će ih otvoriti "The Stranger Within". Predstavit će se knjige i monografije, održati radionice te poetsko-glazbeni recital i glazbena večer. Ravnatelj Splitskog ljeta Srećko Šestan rekao je da je ovogodišnji program teško sažeti i zapamtiti, ali se može podijeliti po ciklusima. Ove godine veću su pozornost dali opernim naslovima pa će, uz premijeru, publika uživati i u Verdijevoj "Aidi", Gotovčevom "Eri s onoga svijeta" i Puccinijevu "Turandotu". "Nakon 20 godina nam se vratio Paolo Magelli, legenda hrvatskoga i svjetskog glumišta, koji s našim pomlađenim ansamblom radi svoju viziju 'Lizistrate'. Uglavnom, program je jako bogat, raznovrstan, bit će atrakcija za sve ljubitelje kazališta. Pozivam Splićane, ali i domaće turiste da dođu na naše Splitsko ljeto", rekao je Šestan.
 

Dođite na Priko na dramski kolaž vedrine

U utorak, 31.05. i srijedu, 01.06. u 19 sati u prostor omiškog kazališta, u nekadašnjem Glagoljaškom sjemeništu na Priku, najmlađi i najslađi omiški glumci i glumice (5-14 godina), članovi Dječjeg kazališta "Harklekin" pokazat će nove glumačke vještine i znanja u završnim predstavama, koje su ujedno i angažirane, društveno odgovorne i potiču na razmišljanje. Kako se pjeva, glumi, pleše i uči moći će vidjeti svi zainteresirani, jer je ulaz slobodan. Voditeljica Harlekina je dramska umjetnica Ivana Giove Župa, koja je uz režiju odgovorna i za oblikovanje svjetla, tona, izbor glazbe.. i svega ostalog. "Radujemo se vašem dolasku", poručuju marljivi organizatori.
 

Premijera: Sve ministrove laži

U subotu 28.5.2022. u 20 sati u dvorani nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa na Priku održati će se premijera komedije Kazališta Mali princ Omiš "Sve ministrove laži". S obzirom da se događa u sklopu proslave Dana grada, ulaz je slobodan. Dobrodošli!

Ljubav je najljepša stvar koja se može dogoditi osobi u bilo kojoj dobi, neovisno o njegovom zanimanju, položaju u društvu ili intelektu. Predstava privlači gledatelja bilo koje dobi i fascinira od prve minute. Komedija situacije gdje se puno toga događa neočekivano, a glavni sukob priče nastaje potpuno slučajno. Ministar, mladi pisac i oštroumna slobodna žena .. i više nego dovoljno za neplanirani ljubavni trokut i niz duhovitih, britkih i komičnih situacija. Imamo sve: intrigu, ljubavni trokut, prijevare, dvostruke igre.. smiješno ali i dirljivo. Odlična pozivnica za pogledati novu komediju čija se premijera očekuje u subotu..
 

32. Marulićevi dani

U Splitu su u organizaciji Hrvatskog narodnog kazališta Split počeli 32. Marulićevi dani, međunarodni kazališni festival hrvatskog dramskog pisma. Tijekom osam festivalskih dana splitskoj će kazališnoj publici biti ponuđeno 10 predstava u konkurenciji za festivalske nagrade u izvedbi kazališta iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije. Bit će predstavljeno nekoliko recentnih teatroloških izdanja, održat će se tradicionalna radionica dramskog pisanja. Na otvorenju su svečano dodijeljene nagrade Marin Držić, a prvonagrađeni tekst koncertno su izveli studenti glume Umjetničke akademije u Splitu. Festival će završiti 28. travnja dodjelom festivalskih nagrada Marul u šest kategorija te izvedbom jedanaeste predstave 'Hamlet - evidencija zločina jedne monarhije' Tibora Hrs Pandura i Livije Pandur prema B. M. Koltèsu i W. Shakespeareu, van konkurencije, piše Dalmatinski portal.
Za sudjelovanje na Festivalu prijavljen je rekordan broj od 56 predstava iz pet zemalja: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije i Srbije. Festival je otvoren dramskim predstavom 'Usidrene' Elvisa Bošnjaka u koprodukciji HNK Split, GDK Gavella, Zagreb i HNK Zadar. U festivalskom programu slijede predstave: Una Vizek - 'Ja od jutra nisam stao' (HNK u Mostaru), Miroslav Krleža - 'U agoniji' (HNK u Zagrebu), Tituš Brezovački 'Matiaš, grabancijaš, dijak' (HNK u Varaždinu), Josip Kozarac, Borislav Vujčić - 'Tena - kronika raspada jedne ljepote), autorski projekt Sanje Milardović 'Mala čuda' (Teatar Exit, Zagreb i Umjetnička organizacija Teatrum), Miran Kurspahić i Rona Žulj - 'Krizni stožer' (Kazališna družina Rebel, Zagreb), autorski projekt Olje Lozice 'Disanje' (Kazalište PlayDrama Split i Zagrebačko kazalište mladih), Mate Matišić - 'Ja sam ona koja nisam' (Zagrebačko kazalište mladih), Tena Štivičić - '64' (Atelje 212, Beograd).