Iz Regije..

Omišani prosvjedovali protiv HDZ-ove gradske vlasti

Prosvjed u Omišu - Ne sviđa nam se
Pod fejsbukovskim geslom 'Ne sviđa nam se' u subotu kasno navečer u Omišu je održan mirni prosvjed protiv HDZ-ove gradske vlasti kojega je organizirala Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević. Pred tristotinjak okupljenih sugrađana, pri čemu je na Trgu svetoga Mihovila teško bilo razlučiti koliko ih je došlo sudjelovati u prosvjedu, a kolikom broju je to bio večernji izlazak, jedini govornik bio je predsjednik stranke Ivan Barišić, koji se nazočnima predstavio kao oženjeni otac petero djece i umirovljeni pripadnik specijalne postrojbe Hrvatske vojske. Prekidan uzvicima odobravanja, Barišić je kazao kako je zbog nezakonite naplate odvoza smeća, s poskupljenjem od čak 300 posto, protiv čelnika 'Peovice', gradske komunalne tvrtke, podnio kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu. Ukazao je i na sumnjivu prodaju autobusnoga kolodvora, te je zbog, kako je rekao, vjerojatne namještaljke pozvao Komisiju za kontrolu javne nabave i Agenciju za zaštitu tržišnoga natjecanja da preispitaju zakonitost nedavno objavljenog natječaja ...

NE SVIĐA NAM SE

Omišani prosvjedovali protiv HDZ-ove gradske vlasti

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Foto: Promišljaj FBAnte Čizmić i drugi
Izvor:
Slobodna Dalmacija

Najveći pljesak okupljenih Barišić je dobio nakon što je od gradskih otaca zatražio obnavljanje kultne 'kamene klupe' i veću brigu za mlade, koji se, ustvrdio je, nakon 23 sata u Omišu nemaju gdje zabavljati, pa automobilima odlaze u susjedna mjesta izvrgavajući se tako brojnim opasnostima.

omiš noću

Na tapetu se našao i prometni čep, koji Omiš, poglavito u ljetnim mjesecima, pretvara u grad prepoznatljiv prvenstveno po cestovnom kaosu.

Barišić je objasnio kako je još u travnju gradskim vlastodršcima predao inicijativu s mogućim rješenjima, no do danas, istaknuo je, nije dobio odgovor, niti je po tom pitanju nešto poduzeto.

Ivan Barišić široj je javnosti postao poznat nakon što je u Slobodnoj Dalmaciji objavljena priča o njegovu neobičnom protestu kada je, izrevoltiran načinom rada 'Peovičinih' komunalaca, u uredu direktora te tvrtke ostavio vreće pune smeća.

Ivan Barišić

Povezani članci

Who's Online

We have 706 guests and no members online