Program usavršavanja vatrogasaca DVD Dalmacija

usavršavanje vatrogasacaDobrovoljno vatrogasno društvo "Dalmacija" Dugi Rat, u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Grada Kaštela, ovlaštenom institucija za provedbu osposobljavanja i usavršavanja vatrogasnih kadrova, tijekom mjeseca srpnja i kolovoza ove godine organiziralo je program usavršavanja za specijalnost – "Aparati za zaštitu dišnih organa". Usavršavanje je trajalo 5 dana, odnosno 30 školskih sati od čega je 12 sati bilo teorijske nastave, dok se ostalih 18 sati odradilo kroz praktični dio. Nakon završetka nastavnog dijela pristupilo se i polaganju pismenog ispita koji je vodio Zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Kaštela, Milivoj Taslak. Zapovjednik Taslak je vodio cjelokupno usavršavanje za 21 polaznika, dok je ispit uspješno položilo 13 polaznika ...

ORGANIZIRANO USAVRŠAVANJE DUGORATSKIH VATROGASACA

Piše: Pavao Tomić
Izvor: DVD Dalmacija Dugi Rat

U teorijskom dijelu obradile su se slijedeće teme: fiziologija disanja; klasifikacija štetnih i otrovnih tvari; vrste i namjena sprava za zaštitu dišnih organa; održavanje sprava za zaštitu dišnih organa; sprave na osnovi izolacije; nadzorni instrumenti i uređaji za punjenje boca.

usavršavanje vatrogasaca

Vježbovni dio sastojao se od: nadzor i ispitivanje aparata za zaštitu dišnih organa; rada s mjernom opremom; rada s kompresorom za zrak i rada s alatom i priborom za održavanje izolacijskih aparata.

Pored navedenog potrebno je bilo svladati i vještine: hodanje po nagibnoj traci uz korištenje aparata za zaštitu dišnih organa, prolazak kroz zadimljeni labirint uz svladavanje prepreka s izolacijskim aparatom za zaštitu dišnih organa.

usavršavanje vatrogasaca

Povezani članci

Who's Online

We have 247 guests and no members online