3PSplit konferencija: Nova scena i održivi turizam

Tema ovogodišnje 3PSplit konferencije koja će se održti u petak, 1.3.2019. na Ekonomskom fakultetu u Splitu – Nova scena i održivi turizam - obuhvaća nekoliko aspekata, prije svega, pod održivim novitetima se podrazumijevaju poduzeća koja nemaju negativan utjecaj na okoliš, financijski su održivi i obogaćuju turističku ponudu. Primjerice, eko turizam koji pruža usluge turistima, a da pri tom nema negativan utjecaj na okolinu te je sve popularniji među turistima diljem svijeta.
Kroz teme: Održivi turizam, Nova scena, Digitalni turizam 2019. i Financiranje u turizmu predavači, poznata imena iz svijeta poduzetništva, državnih i ostalih institucija, predstavit će polaznicima temeljne segmente poduzetništva u turizmu s naglaskom na novitete, održivost i digitalizaciju. Osim stručnjaka iz prakse u programu sudjeluju i predstavnici raznovrsnih institucija i poduzeća koji ukazuju na značaj suradnje i networkinga u poticanju poduzetništva.

Izvor: EFST

3SplitU sklopu ovogodišnje konferencije bit će organiziran besplatni Speed Date Consulting, kroz koji će predavači biti na raspolaganju malim poduzetnicima, ali i onima koji imaju poduzetničku ideju i tek to namjeravaju postati.

Osim Speed Date Consultinga ove godine u programu konferencije bit će #3PChallenge, mentorirani program razvijanja poduzetničke ideje, koju učenici gimnazija i srednjih strukovnih škola Splitsko – dalmatinske županije razvijaju uz pomoć stručnih mentora.

Program #3PSplit započet je 2013. g. s ciljem poticanja poduzetništva kod mladih te je kroz pet godina okupio preko 1500 posjetitelja te prerastao u udrugu posvećenu promicanju poduzetničke inicijative. Program je namijenjen učenicima srednjih škola, studentima, malim poduzetnicima i svima koji su zainteresirani za poduzetništvo.