CroRing: Priča o dugoratskoj kickboxing obitelji Čikotić

Josip Čikotić - kickboxing trener, izbornik i bivši prvak Jugoslavije, sigurno nije niti slutio da će njegovi sinovi uz njega zavoljeti kickboxing toliko da će se okititi svjetskim zlatom na istom Svjetskom prvenstvu. U Antaly se, 07.12.2013. održalo WAKO kickboxing Svjetsko prvenstvo na kojemu su nastupila braća Čikotić, članovi kickboxing klubu "Dalmacija" Dugi Rat. Tomislav Čikotić se po prvi puta okušao u jednoj od „tvrdih“ disciplina i odmah došao do zlata u kategoriji +91 kilogram. Njegov brat Zvonimir Čikotić se po prvi puta okušao u seniorskoj konkurenciji nakon niza uspjeha u kadetskom i juniorskom uzrastu te također osvojio zlatnu medalju ...

KICKBOXING OBITELJ ČIKOTIĆ

Josip Čikotić i sinovi

Piše: A.B. / CroRing
Izvor: CroRing


Tomislav Čikotić se po prvi puta okušao u jednoj od „tvrdih“ disciplina i odmah došao do zlata u kategoriji +91 kilogram. Konkurencija je bila izuzetno jaka te je bilo potrebno odraditi 4 borbe da bi se došlo do vrha.

Čikotići

Njegov brat Zvonimir nastupio je u Light Contactu u seniorskoj konkurenciji te također osvojio zlatnu medalju. Zvonimir se po prvi puta okušao u seniorskoj konkurenciji nakon niza uspjeha u kadetskom i juniorskom uzrastu.

Zvonimir i Tomislav tako su došli kao debitanti a otišli kao prave zvijezde. Njihovi mještani pripremili su im doček kakav svjetski prvaci i zaslužuju.

Tomislav je za CRORING priznao da nema rivalstva između njega i braće te da se svi skupa odlično slažu.

Najstariji brat Hrvoje, koji je također ostvario značajne rezultate u kickboxingu a jedan od najvrjednijih je sigurno zlato osvojeno na Svjetskom juniorskom kickboxing prvenstvu, trenutno živi u Kanadi.

Borac je radi egzistencijskih pitanja napustio Hrvatsku u kojoj se od sporta teško živi. Osim uspješnog sportaša na taj je način Hrvatska izgubila i jednog magistra geodezije iz svojih redova.

Čikotići

Ovo će biti izuzetno naporno razdoblje za Zvonmira koji će trebati uskladiti svoje studentske obaveze sa svakodnevnim višesatnim treninzima no sigurno će sve to lako prebroditi sada kada zna da se trud i rad nagrađuju.

Braća su dokaz da se uz svakodnevno višesatno treniranje može biti uspješan u sportu ali i visoko obrazovana osoba. Upravo oni su odličan primjer svim mladim sportašima koji bi uspjehe trebali osim na borilištima nizati i u obrazovanju.

Na kickboxing turniru održanom 15.12.2013. u dvorani „Dražen Petrović“ razgovarali smo sa Tomislavom Čikotićem:

"Za mene je to profesija i ljubav. Volio bih kada bi od kickboxinga mogao živjeti a ne poći van Hrvatske „trbuhom za kruhom“ kao što je moj brat bio prisiljen." - izjavio je Tomislav koji se namjerava baviti i profesionalnim kickboxingom te bi jednoga dana volio potpisati ugovor sa nekom poznatom svjetskom organizacijom.
 
S obzirom na njegovu kvalitetu i fizičke predispozicije nema sumnje da bi se u skoroj budućnosti njegove želje mogle ostvariti.

Čikotići

"Zahvaljujem svome ocu koji nas je držao uvijek zajedno i pomogao nam da postignemo ovo što smo postigli. Ujedno bih volio zahvaliti kickboxing klubu „Ameno Split“ i Antoniu Plazibatu s kojim smo odrađivali sparinge.“ - dodao je Tomislav Čikotić.

Uvjereni smo kako ćemo još dugo pratiti vrhunske uspjehe dugoratske kickboxing obitelji Čikotić.

Povezani članci

Who's Online

We have 171 guests and no members online