Kreće se s izradom dokumentacije za kanalizaciju naselja Dugi Rat i Jesenice

U prostorijama komunalnog poduzeća VODOVOD Omiš održan je sastanak na temu izrade projekta zaštite vode od onečišćenja na priobalnom području središnjeg i zapadnog dijela općine Dugi Rat, ili bolje rečeno, izrada dokumentacije za kanalizaciju naselja Dugi Rat i Jesenice. Ranije je izabrana najpovoljnija tvrtka u konkurenciji 22 tvrtke koja je po kombiniranim tehničkim i financijskim rezultatima bila najpovoljnija, a to je tvrtka HIDROPROJEKT-ING iz Zagreba koja je ponudila cijenu od 3.250.835,00 kn + PDV za izradu kompletne dokumentacije uključujući i dokumentaciju za e-aplikaciju. Dokumentacija treba biti gotova najdalje do 31.12.2015. godine inače, rečeno je, gubimo sredstva Svjetske banke. A Svjetska banka bi trebala financirati 50% cijene izrade dokumentacije projekta, resorno ministarstvo 24%, Hrvatske vode 6%, a Općina Dugi Rat 20% ...

DUGI RAT - JESENICE

Kreće se s izradom dokumentacije za kanalizaciju naselja Dugi Rat i Jesenice

Piše: Davor Grgat

Sastanku u Omišu su nazočili Narcizo Dalsaso, voditelj jedinice za provedbu Projekta zaštite od onečišćenja u priobalnim gradovima iz Hrvatskih voda, Đurđica Dragović, voditeljica projekta za središnji i zapadni dio kanalizacije općine Dugi Rat, Luka Jelić, direktor tvrtke Hidroprojekt-ing iz Zagreba, Neven Lelas, direktor Vodovoda Omiš te Jerko Roglić, načelnik Općine Dugi Rat.

Po izradi dokumentacije može se odmah aplicirati za bespovratna sredstva Europskih fondova koji doniraju 70% cijene izvođenja radova. Ostatak financiraju hrvatske ustanove uključujući i Općinu Dugi Rat (20% ovog ostatke).

dugi rat

Procjenjuje se da bi radovi koštali do 50 milijuna kuna a izvođenje radova trebalo bi izvesti do kraja 2018. godine, što podrazumijeva izgradnju primarne i sekundarne mreže na području naselja Dugi Rat i Jesenice.

Ovih dana očekuje se potpisivanje ugovora za izradu dokumentacije sa tvrtkom HIDROPROJEKT-ING iz Zagreba.

Povezani članci

Who's Online

We have 147 guests and no members online