Jubilarno 60. Splitsko ljeto počinje 14. srpnja

Ovogodišnje 60. Splitsko ljeto započet će premijerom opere "Aida" na Peristilu 14. srpnja. Na ljetu će se izvesti 52 programa, pet premijera, mnoštvo je lokacija, suradnji, umjetnika, bogatstvo različitih stilova, od jazza ili etna s jedne strane do suvremenog baleta i klasične opere, ističu organizatori. Splitsko ljeto trajat će do 14. kolovoza. I koncertni je program Splitskog ljeta u žanrovskom smislu izrazito "rastegnut" ...

60. SPLITSKO LJETO

Koncerti

Koncertni je program Splitskog ljeta u žanrovskom smislu izrazito "rastegnut" - od jazza Mate Matišić trija, koji i ove godine dolazi s vrhunskom jazz glazbenicom, irsko-francuskom violinisticom Fionom Monbet, preko još jednog nastupa Kemala Gekića u rodnom gradu ...

Stefan Milenković dolazi sa slovenskim harmonikašem Markom Hatlakom, nastupit će i Cantus ansambl, a dolaze i "veliki orkestri" poput Zagrebačke filharmonije i Vojvođanskog simfonijskog orkestra kojim će ravnati njihov umjetnički voditelj maestro Berislav Skenderović.

Čeka nas i multimedijski nastup Mateja Meštrovića i "etno senzacije" iz Srbije, braće Teofilović, koji će nakon zatvaranja festivala nastupiti s Miroslavom Tadićem.

Zbor Hrvatske radiotelevizije i Jazz orkestar HRT-a održat će humanitarne koncerte za pomoć nastradalima od poplava, a u sklopu zajedničkog obilježavanje 60. obljetnica Radio Splita i Splitskog ljeta.


Izložbe

U izložbenom dijelu Ljeta vidjet ćemo veliku retrospektivu argentinskog slikara i grafičara s pariškom adresom Antonija Seguia u Galeriji "Kula" i palači Milesi, kipove i slike Marije Ujevič Galetović u Galeriji Ivana Meštrovića, a Petar Barišić postavit če instalaciju u prostoru "Gluho zvono".

Nastavljajući suradnju s Fotoklubom Split, u sklopu Splitskog ljeta bit će postavljene i dvije fotografske izložbe - ona najboljih hrvatskih novinskih fotografija prošle godine, te izložba "Povijest Splitskog ljeta kroz fotografiju", koju će postaviti majstor fotografije Ante Verzotti.

Povezani članci

Who's Online

We have 174 guests and no members online