Split fotomaraton

U organizaciji Fotokluba Split, u subotu 14. rujna 2019. održat će se šesto izdanje fotografskog natjecanja Split fotomaraton, a start natjecanja će biti u 11 h na Prokurativama ispred kavane Bellevue. Split fotomaraton je projekt kojeg su zajednički 2011. pokrenuli Udruga Klika i Fotoklub Split, a od 2017. Fotoklub Split nastavlja realizaciju projekta samostalno. Fotomaraton je jednodnevno fotografsko natjecanje tijekom kojeg natjecatelji dobiju 12 tema unutar 6 sati, te za svaku temu fotografiraju po jednu fotografiju, naglašavajući pri tom vlastititu maštovitost i kreativnost. Teme ostaju tajne sve do početka natjecanja.
Na Split fotomaratonu mogu sudjelovati svi, profesionalni i amaterski fotografi iz Hrvatske i inozemstva, a uvedena je i kategorija za natjecatelje do 18 godina. Za sve zainteresirane, organizatori će još jednom i to u utorak, 10. rujna 2019. u 19 h, u Fotoklubu Split (Marmontova 5) predstaviti i objasniti pravila natjecanja i biti vam na raspolaganju za sva pitanja. Prijave traju do 12. rujna 2019., a potpora za sudjelovanje iznosi 50 kn za članove Fotokluba Split, a za ostale 70 kn. Natjecanje je limitirano na 100 sudionika, a ako ostane mjesta prijaviti se možete i na sam dan natjecanja, ali tada iznos potpore organizaciji fotomaratona za sve iznosi 80 kn. U utorak, 17. rujna 2019. u Galeriji fotografije Fotokluba Split otvorit će se izložba fotografija nastalih na natjecanju i proglasiti će se pobjednici i uručit će im se vrijedne nagrade.

Izvor: Splitski portal, Kastela.org

Prijavu (Ime i prezime, adresu,godinu rođenja,broj mobitela te veličinu majice) šaljete na splitfotomaraton @ gmail.com. Iznos potpore organizaciji fotomaratona možete uplatiti isključivo putem Internet bankarstva ili opće uplatnice na žiro račun HR5324070001100578753 (Poziv na broj primatelja upisati vaš OIB) s naznakom u opis plaćanja: Potpora organizaciji Split fotomaraton 2019. (Primatelj: Fotoklub Split, Marmontova 5, 21000 Split).

Za sve koji se prijave do 8. rujna osigurana je natjecateljska majica u željenoj veličini.

17. rujna 2019. u Galeriji fotografije Fotokluba Split otvorit će se izložba fotografija nastalih na natjecanju i proglasiti će se pobjednici i uručit će im se vrijedne nagrade.

Izložbu ćete moći pogledati do 23. rujna.


Crtica o pravilima

Na kraju natjecanja fotografije na memorijskoj kartici moraju biti istim redosljedom kao i zadane teme. To znači da svaki natjecatelj na kraju manifestacije predaje 12 fotografija (plus startni broj koji je fotografiran na startu) i to tako da prva fotografija odgovara prvoj temi, druga fotografija drugoj temi, i tako dalje za svih 12 tema.

To znači da ukoliko napravite 5 fotografija prema 1. temi, Vi od tih 5 morate odabrati jednu i ostale obrisati. Nakon toga slijedi fotografiranje za 2. temu gdje opet možete napraviti veći broj fotografija, ali na kraju odabrati samo jednu, a ostale obrisati.

foto maraton

Povezani članci

Who's Online

We have 226 guests and no members online