Iz Regije..

Virus napao i loša prometna rješenja Omiškog cestovnog čvorišta

Denis Dujmović, omiški vijećnik i član odbora za komunalna pitanja, opet se osvrnuo na loša prometna rješenja omiškog cestovnog čvorišta. Grad Omiš uputio je zahtjev u sklopu III. izmjena i dopuna PP Splitsko-dalmatinske županije, koje se tiču prometa i previranja oko konačnog izgleda obilaznice Omiša kao sastavnog dijela brze ceste kako se sada naziva Mravince -TTTS-Podstrana- Krilo Jesenice-Dugi Rat-Omiš. Zahtjevom našoj županiji predlaže se izmijena dijela prometnih rješenja i koridora koji bi buduću brzu cestu Split –TTTS- Podstrana –Dugi Rat –Omiš iz pravca Splita u čvoru "Zakučac" ("Omiš-centar") povezali na državnu cestu D70, a samim činom potpuno funkcionalno povezali s gradom Omišem i autocestom u čvorištu Blato n/C. U samom zahtjevu spominje se i hitna izgradnja dijela D70 i dvaju tunela dužine 50m (tunel "Priko") i 370m (tunel "Lisičina), što je dio buduće nužne korekcije državne ceste D70 na potezu D8 (Priko) –tunel "Priko"- tunel "Lisičina" do uklapanja na postojeću trasu državne ceste D70 u budućem čvoru "Zakučac", koja je zbog znanih i neznanih političkih i prostorno planskih razloga 13. travnja 2013. godine izbačena iz prostornog plana Grada Omiša. Gore opisani zahtjevi i predloženi koridori vežu se na zahtjev da se i donja obilaznica gradska luka –Planovo – Lisičina (D70) uvrsti u prostorni Splitsko-dalmatinske županije čijom bi se izgradnjom omogućilo da Fošal u budućnosti postane pješačka zona. Više o tome Dujmović piše u nastavku ...

GORNJA I DONJA OBILAZNICA

Virus napao i loša prometna rješenja Omiškog cestovnog čvorišta

Piše: Denis Dujmović, omiški gradski vijećnik

Nakon dugog niza godina lutanja i odbacivanih prijedloga koje su nudili sveučilišni profesori, udruge inženjera (UGIS Split), prometni stručnjaci i građevinski inženjeri koji se mogu poistovjetiti s imenom Ivana Vulića dip. ing. građ., Grad Omiš konačno je pozitivno reagirao kada je u pitanju cjelovito i potpuno funkcionalno prometno rješenje Obilaznice Omiša ili bolje rečeno omiškog cestovnog čvorišta.

Gore navedenu rečenicu potkrjepljujemo zahtjevom Grada Omiša u sklopu III. izmjena i dopuna Prostornog plana Splitsko-dalmatinske županije koju je potpisao pročelnik upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje prostora Stipe Žuljević Mikas dipl.ing.građ. na dan 11.12.2019. godine.

Ovim zahtjevom Splitsko-dalmatinska županija trebala bi izmijeniti dio prometnih rješenja i koridora koji bi buduću brzu cestu Split –TTTS- Podstrana –Dugi Rat –Omiš iz pravca Splita u čvoru "Zakučac" ("Omiš-centar") povezali na državnu cestu D70, a samim činom potpuno funkcionalno povezali s našim gradom i autocestom u čvorištu Blato n/C.

obilaznice omiša

U samom zahtjevu spominje se i hitna izgradnja dijela D70 i dvaju tunela dužine 50m (tunel "Priko") i 370m (tunel "Lisičina), što je dio buduće nužne korekcije državne ceste D70 na potezu D8 (Priko) –tunel "Priko"- tunel "Lisičina" do uklapanja na postojeću trasu državne ceste D70 u budućem čvoru "Zakučac", koja je zbog znanih i neznanih političkih i prostorno planskih razloga 13. travnja 2013. godine izbačena iz prostornog plana Grada Omiša.

Gore opisani zahtjevi i predloženi koridori vežu se na zahtjev da se i donja obilaznica gradska luka –Planovo – Lisičina (D70) uvrsti u prostorni Splitsko-dalmatinske županije čijom bi se izgradnjom omogućilo da Fošal u budućnosti postane pješačka zona.

Ovim zahtjevom Grad Omiš napravio je samo malen iskorak prema implementaciji i sprovođenju onoga što mu u prometnom smislu nedostaje, a to je cjelovita i potpuno funkcionalna veza s potpuno slobodnim prometnim tokom šireg područja grada, koji posebno u ljetnim mjesecima trpi enormne prometne gužve i zastoje.

Ostaje za učiniti ono najbitnije, a to je zahtijevati, izlobirati i vjerovati da je ovaj kompleksan i zahtjevan cestovni rasplet nužno sprovesti u djelo na gore navedeni način.

Kao predsjednik ogranka HDS-a u Omišu i kao gradski vijećnik konstantno od 2013. godine ukazujem na ovaj kompleksan problem, pa sam kao takav indirektno završio u košu "sabotera" i "pametnjakovića", ali usprkos svemu praštati ću i biti čvrst u daljnjem inzistiranju što činim i ovim putem.

U istom zahtjevu zatraženo je da se razmotri prijedlog uvršenja idejnog rješenja koje je naručio Grad Omiš, odnosno trase s tunelom Mosor koja bi u budućnosti mogla povezivati srednja i gornja Poljica.

obilaznice omiša

Ostaje na kraju velika vjera, veliko ufanje i kao najveća ljubav koja će pobijediti ako istinski želimo bolji Omiš na cijelom njegovom teritoriju, pa i u ovom gore opisanom prometnom smislu.

Politička poruka bila bi jasna: DOSTA JE JAVAŠLUKA, TRGNIMO SE KONAČNO DOK NE BUDE KASNO !!!

Vjerujmo svojim vlastitim vizijama, spoznajama i rješenjima, jer iz Zagreba funkcionalan prometni tok tvoga i moga Grada ipak je puno teže vidjeti.

Jesmo li iskreni, odvažni i nedvosmisleni pokazati će, kao i uvijek, vrijeme.

Povezani članci

Who's Online

We have 53 guests and no members online