JAZZIMA u GKL Split

Jedini kontinuirani jazz program u Splitu i dalje ostaje pod krovom lutkarskog kazališta, ali ponešto drugačije terminske koncepcije kojoj su marljivi organizatori prilagodili i naziv manifestacije. Osim u veljači, od ove sezone u koncertima izuzetnih jazz glazbenika moći ćete uživati i tijekom ostalih zimskih mjeseci, iz čega je proizašao i novi naziv programa – Jazzima! Svi koncerti bit će održani u Gradskom kazalištu lutaka Split, s početkom u 20 sati. Nadolazeći dio programa ovogodišnjeg ciklusa koncerata je sljedeći:
01.03. Hojsak & Novosel: Perle

U petak, 1. ožujka u 20 sati, u sklopu ovogodišnjeg ciklusa koncerata JazZima! nastupit će Tihomir Hojsak (kontrabas) i Filip Novosel (tambura) koji su zajednički su glazbeni put započeli u siječnju 2016. objavom prvog singla “Bow vs. Plectrum”. Nakon toga su snimili dva albuma, od kojih jedan s gudačima Zagrebačke filharmonije. “Perle” je njihov treći album u samo tri godine djelovanja, a obuhvaća instrumentalne obrade pjesama najizvođenijeg hrvatskog kantautora  - Zlatana Stipišića Gibonnija koje su zaodjenute u sasvim novo ruho, istkano od originalnih ideja Hojsaka i Novosela, zadržavajući pri tom autentičnost i atmosferu originala.  Hojsak i Novosel na inovativan način spajaju hrvatsku tradiciju sa suvremenim glazbenim izričajem te tako na najbolji način predstavljaju Hrvatsku na brojnim nastupima diljem svijeta. Prije dvije godine su koncertom Bows vs. Plectrum (Gudalo protiv trzalice) oduševili omišku i splitsku publiku pa s nestrpljenjem iščekujemo ovaj novi koncert inspiriran glazbom Gibonnija. Ulaznice se mogu rezervirati telefonom 395 968 i kupiti na blagajni kazališta u Tončićevoj 1 ili online www.croatia-tickets.com.

Izvor: Gradsko Kazalište Lutaka Split

Svi koncerti bit će održani u Gradskom kazalištu lutaka Split, s početkom u 20 sati. Ulaznice je moguće rezervirati telefonom 395 968 i kupiti na blagajni kazališta u Tončićevoj 1, a dio ulaznica i putem internetske stranice www.croatia-tickes.com. Od ove godine moguće je kupiti i Jazzima paket ulaznica po cijeni od 260 kn koji uključuje sve koncerte ovogodišnjeg ciklusa i dodatne pogodnosti. Detaljne informacije o programu možete pronaći ovdje.
 

25.01. Damir Kukuruzović Django Group: Memories of Django Reinhardt

Damir Kukuruzović Django group svojevrstan su homage glazbi Djanga Reinhardta i Stephanea Grappellia, dvojca koji je obilježio europsku glazbu 20. stoljeća, a sam Kukuruzović već dugi niz godina slovi kao jedan od najvjernijih Djangovih sljedbenika. Kukuruzovićev bend nastupao je na svim relevantnim festivalima u zemlji i široj regiji promovirajući tradiciju Djangove glazbe i jazza. Na svom glazbenom putu Kukuruzović je surađivao s mnogim značajnim imenima iz svijeta jazza, a osim benda, Kukuruzović je u rodnom Sisku utemeljio i vodi Siscia jazz club internacionalnog značaja, te međunarodni festival jazza i bluesa (Siscia open jazz & blues festival) na obalama Kupe. Dobitnik je nagrade za najistaknutijeg akustičnog jazz gitaristu Hrvatske, a 2013. godine dobiva priznanje za iznimno gitarističko umijeće i promociju hrvatske jazz glazbe u svijetu. U GKL-u su prvi put nastupili 2015., prateći Zorana Predina dvije večeri za redom.

U petak, 8. veljače u 20 sati, u sklopu ovogodišnjeg ciklusa koncerata JazZima! nastupit će sastav Kajtebriga.

Repertoar im čine obrade jazz standarda, šansona, pop i rock standarda, tradicionalne međimurske glazbe te autorske skladbe članova ansambla. Kajtebriga je ostvario niz zapaženih nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu, a u GKL-u se prvi put predstavljaju splitskoj publici u sastavu Hana Hegedušić (vokal), Gordan Perši (saksofon i klarinet), Petar Eldan (klavir), Aleksandar Vešić (kontrabas i električni bas) i Stanislav Muškinja (bubnjevi). Ulaznice, po cijeni od 40,00 kn, se mogu rezervirati telefonom 395 968 i kupiti na blagajni kazališta u Tončićevoj 1 ili online www.croatia-tickets.com.

Hojsak i Novosel,  petak, 01. Ožujak 2019.

Tihomir Hojsak (kontrabas) i Filip Novosel (tambura) zajednički su glazbeni put započeli u siječnju 2016. objavom prvog singla “Bow vs. Plectrum”. Nakon toga su snimili dva albuma, od kojih jedan s gudačima Zagrebačke filharmonije. “Perle” je njihov treći album u samo tri godine djelovanja, a obuhvaća instrumentalne obrade pjesama najizvođenijeg hrvatskog kantautora  - Zlatana Stipišića Gibonnija koje su zaodjenute u sasvim novo ruho, istkano od originalnih ideja Hojsaka i Novosela, zadržavajući pri tom autentičnost i atmosferu originala.  Hojsak i Novosel na inovativan način spajaju hrvatsku tradiciju sa suvremenim glazbenim izričajem te tako na najbolji način predstavljaju Hrvatsku na brojnim nastupima diljem svijeta. Prije dvije godine su koncertom Bows vs. Plectrum (Gudalo protiv trzalice) oduševili  splitsku publiku pa s nestrpljenjem iščekujemo ovaj novi koncert inspiriran glazbom našeg slavnog sugrađanina.

Who's Online

We have 188 guests and no members online