Kino Mediteran Omiš: Leptiri

Kino Mediteran Omiš vraća se na ljetnu sezonu filmova. Marljivi splićani za Vas su pripremili šest gostovanja filmova premijerno prikazanih na Festival mediteranskog filma Split koje ćete imati priliku pogledati u srpnju i kolovozu. Cijena ulaznica je 20 kuna, kao i svih ranijih godina, a svi filmovi imaju i hrvatske i engleske titlove pa su dostupni i domaćim i stranim posjetiteljima. Detaljni program je u nastavku članaka, a dostupan je i na internet stranici www.kinomediteran.hr, te na Kino Mediteran stranici na društvenim mrežama i Instagramu.

Dosta je bilo slamanja srca, u utorak, 17.7. u 21:30 sati u Kinu Mediteran Omiš gledamo hit komediju "Leptiri", priču o čudnoj, disfunkcionalnoj obitelji. "Leptiri" je treći po redu dugometražni film redatelja Tolge Karaçelika koji je posjetio Festival mediteranskog filma Split zajedno sa svojom muzom Tugce Altug i glavnom glumicom u filmu. Cijeli film je snimljen u samo 18 dana, a traje 117 minuta. Film je također dobio nagrade na Rotterdamskom filmskom festivalu, a i na Sundanceu, treba li Vam bolje pozivnice za odmor od stresnog nogometa i izlazak utorkom s najdražom u omiško kino pod zvjezdama?

Kino Mediteran Omiš 2018 - PROGRAM

Kino Mediteran održava se uz potporu Zaklade "Kultura nova", Hrvatskog audiovizualnog centra i Splitsko-dalmatinske županije, a gostovanje u Omišu je pod pokroviteljstvom Turistička zajednica Grada Omiša i u suradnji s Centar za kulturu Omiš.

Srpanj

3.7. 21:30 Krivnja / The Guilty
Gustav Möller, Danska, Triler, 2018, 85'
Denmark, Thriller

U utorak, 3.7. u 21:30 sati u dvorištu omiške osnovne škole "Josip Pupačić" održati će se projekcija danskog trilera "The Guilty" (Krivnja).


4.7. 21:30 Nasljednice / The Heiresses
Marcelo Martinessi, Paragvaj, Drama, 2018, 95'
Paraguay, Drama

Chela i Chiquita, obje podrijetlom iz bogatih obitelji u Asunciónu u Paragvaju, zajedno su preko 30 godina. Nakon bezbrižnog života na račun naslijeđenog bogatstva, njihova financijska situacija se pogoršava zbog čega počinju prodavati naslijeđeni imetak. Kada dugovi dovedu Chiqitu do optužbi za financijsku prevaru te odlaska u zatvor, Chela ostaje posve sama. Prisiljena suočiti se sa svojom novom stvarnošću, počinje pružati lokalnu taksi uslugu skupini starijih bogatih dama. Nakon upoznavanja mnogo mlađe Angy s kojom stvara svježu i osnažujuću novu vezu, Chela izlazi iz ljušture i započinje svoju osobnu, intimnu revoluciju. Film je dobitnik 4 nagrade na Berlin Film Festivalu, od čega dva Srebrna medvjeda...


Izvještaji o Sari i Saleemu10.7. 21:30 Izvještaji o Sari i Saleemu / The Reports on Sarah and Saleem
Muayad Alayan, Palestina, Nizozemska, Drama, 2018, 127' Palestine, Netherlands, Drama

U utorak, 10.7. u 21:30 sati u dvorištu omiške osnovne škole "Josip Pupačić" održati će se projekcija palestinske drame Izvještaji o Sari i Saleemu. Priča je to o zabranjenoj ljubavi između Izraelke i Palestinca.

Sara je izraelka i vodi kafić u zapadnom Jeruzalemu. Saleem je palestinac iz istočnog Jeruzalema i radi kao dostavljač. Sara i Saleem, iako svjetovima odvojeni, započinju tajnu vezu čije bi otkrivanje moglo razoriti njihove obitelji. Kada im se kasnonoćni provod izjalovi i zaprijeti izlaganjem zabranjenog odnosa javnosti, bespomoćno pokušavaju spasiti ono što je ostalo od njihovih života. Zapleteni u mrežu prijevare uslijed ekstremnog socio-političkog pritiska, Sara i Saleem bivaju uhvaćeni u mašineriju sustava koju ni istina više ne može zaustaviti..

Film je dobitnik nagrade publike na Rotterdam Film Festivalu.


17.7. 21:30 Leptiri / Butterflies
Tolga Karaçelik, Turska, Humorna drama, 2018, 114
Turkey, Comedy, Drama

Dosta je bilo slamanja srca, slijedećega utorka, 17.7. u 21:30 sati u Kinu Mediteran Omiš gledamo hit komediju "Leptiri", priču o čudnoj, disfunkcionalnoj obitelji. "Leptiri" je treći po redu dugometražni film redatelja Tolge Karaçelika koji je posjetio Festival mediteranskog filma Split zajedno sa svojom muzom Tugce Altug i
glavnom glumicom u filmu. Cijeli film je snimljen u samo 18 dana, a traje 117 minuta. Film je također dobio nagrade na Rotterdamskom filmskom festivalu, a i na Sundanceu, treba li Vam bolje pozivnice za izlazak utorkom u omiško kino pod zvjezdama?


Kolovoz

kino omiš28.8. 20:30 Skrivena boja stvari / Emma
Silvio Soldini, Italija, Romantična komedija, 2018, 116'
Italy, Romance, Comedy

29.8. 20:30 Div / The Giant
Jon Garaño, Aitor Arregi, Španjolska, Drama, 2017, 116'
Spain, Drama.
 

Povezani članci

Who's Online

We have 131 guests and no members online