'Galeb' i gitare na Omiš guitar festu

Modna revija gitara u OmišuVrat im je elegantan, bokovi raskošni, struk podatan, površina glatka, a strune napete. Takva tijela, u rukama pravih majstora, naprosto moraju prosvirati. I proizvesti vrhunski zvuk. Izazvati predenje na kojemu bi im svaka mačka pozavidjela. Od zvuka koji se ovih dana razliježe ušćem Cetine boljega nema. Zvuk je to gitara, električnih i akustičnih, koje se naprosto tope pod prstima istinskih virtuoza. A većega od Vlatka Stefanovskog teško je pronaći. Mag iz Skoplja nahranio je Omišane bez "leba i soli". Bio je to senzacionalan uvod u Omiški gitaristički festival, međunarodnu manifestaciju kojoj su tek tri godine, ali se već sada može svrstati uz one najveće koje slave najpopularniji instrument na svijetu. Instrument koji je, poput nijednog drugog, elegantan, raskošan i podatan. Jedinstven. A jedinstvena je i modna revija gitara održana u omiškom kampu "Galeb" ...


3. OMIŠKI GITARISTIČKI FESTIVAL

"GALEB" NA OMIŠ GUITAR FESTU

Vrat elegantan, struk podatan, bokovi raskošni... gitare su se savršeno složile s ljepoticama u donjem rublju

Modna revija gitara u Omišu

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Foto: Duje Klarić / CROPIX
Izvor:
Slobodna Dalmacija

Kamp "Galeb" je, naime, središnja pozornica događanja tijekom prvog dana Festivala, a kako je u vlasništvu nadaleko poznate tvornice donjega rublja, umjetničkom ravnatelju “Omiš Guitar Festa” Neni Munitiću nije trebalo puno da zbroji dva i dva.

Modna revija gitara u Omišu

On je nabavio gitare, “Galeb” rublje i kupaće kostime, a rezultat je bila modna revija od koje su i najnezainteresiranijega gledatelja zasvrbjeli prsti.

Galebova” prpošna kolekcija za proljeće i ljeto 2012., s naglaskom na razodijevanje za plažu, efektno se uklopila s modelima gitara Fender i Cort.

Modna revija gitara u Omišu


Prpošna kolekcija

Znalci su tako mogli prepoznati gitaru Cort Aero Custom (tijelo od mahagonija), Cort Garage 2 (tijelo od močvarnog jasena, proizvedena u suradnji s Matthiasom Jabsom iz “Scorpionsa”), Cort CR 280 (izrađena u stilu Lesa Paula), Cort M-Custom (prstohvat od ružina drveta), Cort EVL-X6 (tijelo od johe), Fender Road Worn 50’s Strat (načinjena po uzoru na legendarni Fender iz 1950-ih), Fender CD 60 CE-V2 (rezonantna ploča od smreke) i zamisliti ih u svojim rukama.

Modna revija gitara u Omišu

A  zamišljati su mogli i svi ostali koji znaju da od muzike koju proizvodi instrument s takvim tijelom ljepše nema...

Modna revija gitara u Omišu

Povezani članci

Who's Online

We have 539 guests and no members online