Nije sve u turizmu, Split treba brendirati i kao IT grad

Ovaj grad ne može živjeti samo od turizma! Više od tisuću ljudi u Splitu zaposleno je u sektoru informacijskih tehnologija (IT), a svima je već jasno da se tu krije budućnost gospodarstva. Stoga, cilj nam je brendirati Split kao IT grad - poručio je Đulijano Nola, jedan od predavača na 19. “CISex Fridayju”, tradicionalnom druženju hrvatskih softverskih izvoznika, održanom u petak u Splitu. Glavna tema bila je poticanje razvoja IT zajednice u Dalmaciji, a raspravljalo se i o problemima koji muče poduzetnike ovog sektora. Njihovo poslovanje prati nezahvalna zakonska klima zbog koje se često nepotrebno gube vrijeme i novac. No, nedostatak kvalitetnog kadra najveći im je problem, iako imaju izvrsnu suradnju sa Splitskim i Zagrebačkim sveučilištem, piše Tihana Marović na stranicama Slobodne Dalmacije..

SPLIT JE I IT GRAD!

U "Silicijskoj dolini" pod Marjanom radi 1000 ljudi

Piše: Tihana Marović / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Nije sve u turizmu, Split treba brendirati i kao IT grad

- Potrebna su kvalitetnija znanja, kao i poticanje neformalnog obrazovanja, jer tek se poneki mladi čovjek s diplomom može odmah ravnopravno pridružiti radnoj zajednici. Stoga, diploma je tek prva stepenica, treba cijeniti kada mladi do znanja dolaze i dodatnim samostalnim radom, što je u ovom poslu i te kako potrebno - smatra Nola, napominjući kako Hrvati slove kao izvrsni programeri.

Nije sve u turizmu, Split treba brendirati i kao IT grad

Domaći IT sektor veliki je izvoznik, plaće su iznadprosječne, no popriličan broj mladih još uvijek ipak odlazi iz našega grada u potrazi za boljim radnim uvjetima.

PROČITAJTE VIŠE..

Povezani članci

Who's Online

We have 251 guests and no members online