Dugorački vatrogasci dobili novo navalno vozilo

U petak, 24.7.2020. u Dugi Rat je došlo novo specijalno malo navalno vatrogasno vozilo za urbane sredine (a pogotovo za uske ulice i skučene gradske trgove i prostore) za potrebe DVD-a "Dalmacija" iz Dugog Rata. Vozilo Iveco Daily 70C18D dugoratski vatrogasci odmah su nazvali "Bembo", po nadimku svog nezaboravnog preminulog člana Zdravka Rakele.
"Bembo" prima posadu od šest vatrogasaca (1+1+4), kapacitet rezervoara vode 1.500 litara, opremljen je i sa 50 litara pjenila, opremom za gašenje pjenom i vodom, za interveniranje na objektima, interveniranje u prometnim nezgodama, rasvjetnim stupom, vitlom za vuču, elektro agregatom, opremom za zaštitu dišnih organa, uređajem za odimljavanje, motornom pilom i još nizom druge vatrogasne opreme.
Ukupna vrijednost vozila je cca 1.6 milijun kuna, a financiran je uz 20% učešća naše županije i 80% putem leasinga kojeg financira Općina Dugi Rat.
Nabavkom ovog novog i potpuno opremeljenog vatrogasnog vozila značajno se povećava sigurnost na području općine. Našim vatrogascima poželimo da im "Bembo" dobro služi uz što manje intervencija.

Izvor: Općina Dugi Rat
Foto: DVD Dalmacija Dugi Rat


Prije dvije godine naša županija pokrenula je inicijativu za obnavljanjem voznog parka vatrogasnih postrojbi na svom području. Toj inicijativi se odazvalo 16 načelnika i gradonačelnika. Na našu sreću i Općina Dugi Rat odazvala se ovoj inicijativi i odlučila je sufinancirati nabavku novog vatrogasnog vozila, sukladno mogućnostima i potrebama DVD Dalmacija Dugi Rat.

Povezani članci

Who's Online

We have 70 guests and no members online