Knjige: 'Safari duha' Ane Bučević-Bašić

Ana BučevićU životu nailazimo na bezbroj pitanja. Neka od njih su: Kako biti sretan? Hoću li biti uspješan? Koja je moja strast? Kakav sam roditelj? Činim li dovoljno za svoje dijete? Kako pomoći svome djetetu da bude sretno? Trebam li se miješati u njihove živote ili ne? Treba li im kupiti baš sve?... Safari duha" nazov je knjige Ane Bučević-Bašić koja je promovirana u omiškoj Narodnoj knjižnici. U sklopu promocije knjige o odgoja djece održano je i savjetovanje "Kako biti mudar roditelj" na kojemu je govorio Boris Škifić, profesor iz splitske Druge jezične gimnazije ...

KNJIGA O MUDROSTI ODGOJA

'Safari duha' Ane Bučević-Bašić

Izvori: Harfa.hr, Slobodna Dalmacija

U životu nailazimo na bezbroj pitanja. Neka od njih su: Kako biti sretan? Hoću li biti uspješan? Koja je moja strast? Kakav sam roditelj? Činim li dovoljno za svoje dijete? Kako pomoći svome djetetu da bude sretno? Trebam li se miješati u njihove živote ili ne? Treba li im kupiti baš sve?

I tako iz dana u dan...

safari duhaBezbroj pitanja, a gdje da nađemo odgovore?

Moj prvi odgovor bio bi: „Svi su odgovori u nama“, ali da bismo ih uspjeli pronaći, moramo prvo poraditi na osobnom razvoju, razvoju duha i duše.

Moj drugi odgovor glasi: „Većina odgovora nalazi se u knjigama.“ I to onim posebnim.

Vjerujem da postoje samo tri vrste knjiga:

Knjige koje će nas zabaviti tijekom čitanja.
Knjige koje će nas nečemu naučiti i dati nam potrebne informacije.
Knjige koje će nam zauvijek promijeniti život.

Moj treći odgovor odnosi se na ove posljednje knjige, jer nakon što zatvorimo takvu knjigu, život nam više nikada neće biti isti. Iz takvih knjiga crpimo znanje i mudrost koji nas zauvijek promijene i podignu našu svijest na razinu s koje nema povratka u neznanje. A buđenje svijesti je najbolji pokretač promjena.

Dragi moji, ovo je takva knjiga – zamišljena da, nakon što je pročitate, više ništa ne bude isto. Pogreške u odgoju djeteta uzrokovane neznanjem postat će prošlost. Odnos vas i vašeg djeteta doista će procvjetati. Možda ćete svoje dijete po prvi put vidjeti onakvo kakvo ono uistinu jest.

Na djetetovo pitanje „Zašto?“ više nikad nećete moći odgovoriti jednostavnim „Zato!“ a da ne budete svjesni posljedica takva odgovora.

Svaki put kada djetetu uputite kritiku, znat ćete da je tada vrijeme i za pohvalu. Shvatit ćete da je važnije da vaše dijete ima razvijenu emocionalnu inteligenciju nego onu intelektualnu i da će biti sretniji i uspješniji čovjek ako zna pružiti ruku nekome kome je pomoć potrebna, ako zna utješiti drugoga i saslušati ga, nego ako zna koliko je 25 × 78 ili treći korijen iz 7.

Ova će vas knjiga poučiti još mnogočemu. I vjerujem da ćete ovdje dobiti odgovore na mnoga pitanja koja si postavljate kao roditelj ili kao onaj koji će to tek postati.

Želim da se, dok čitate ovu knjigu, vi i ja zbližimo, upoznamo i razumijemo. Da doprem do vas, da vas trgnem, poučim, šokiram, iznenadim, raznježim, rasplačem. Želim da nam se duše prepoznaju dok čitate ovu knjigu. Želim da ove riječi prihvatite kao moju ljubav prema vama, jer pišem je upravo za vas.

Da, upravo za vas. Ona nije slučajno dospjela u vaše ruke. Ondje je jer je pravo vrijeme za to, jer ste spremni za promjene, za to da postanete bolji čovjek, bolji roditelj, bolja osoba...

Ako ovom knjigom dotaknem i promijenim barem jednu osobu, ako poboljšam barem jedan život, tada je ova knjiga ispunila svoju svrhu. Jer zbog čega smo ovdje ako ne da olakšamo i pomognemo jedni drugima?

Pa krenimo u avanturu duše - krenimo na Safari duha!


       Vaša Ana

 

SAFARI DUHA, VIDEO PRILOG NA TV DALMACIJA

Povezani članci

Who's Online

We have 195 guests and no members online