Coders Kitchen meetup na temu kvantnog računarstva u srijedu na PICS-u

Pozivaju se svi koje zanima svijet ICT-a, a pogotovo vruća tehnološka tema kvantnog računarstva, da svrate u SRIJEDU, 26.07. u 18:45 sati u ugodno klimatizirane prostore PICS-a Digitalne Dalmacije na FESB-u (Split, Ruđera Boškovića 32) gdje će se održati popularno-znanstveno predavanje "ŠTO JE KVANTNO RAČUNARSTVO?".
Koprenu s ove pomalo "mistične" teme otkriti će nam predavačica EMA PULJAK, diplomirani inžinjer računarstva na FER-u te studentica 2. godine doktorskog studija s temom iz područja "Quantum Computing and Machine Learning" kojeg odrađuje na CERN-u u suradnji s Barcelona Supercomputing Centrom. Nakon internshipa na CERN-u iz područja algoritama umjetne inteligencije primijenjenih za otkrivanje novih čestica, Ema je dobila priliku istraživati što kvantno računarstvo nudi u tom području, te koje potencijale ima u suradnji s drugim aktualnim tehnologijama.
Predavanje je dio ciklusa CODERS KITCHEN meetup-a, zanimljivih razgovora i korisnih praktikuma u splitskoj IT zajednici o raznim tehnološkim temama, sponzoriranima od strane IT tvrtke Maurer Electronics Split d.o.o. (članice njemačke grupacije Bundesdruckerei GmbH).
Sponzor događanja, Maurer Electronics Split d.o.o., uz zahvalu Emi Puljak na predavanju i Digitalnoj Dalmaciji na gostoprimstvu i ovaj će put za sve sudionike osigurati poljički soparnik, razne pizze i osvježavajuće piće, kako bismo nakon predavanja i Q&A sesije mogli nastaviti ugodno druženje.
Prijave na meetup moguće su putem ove poveznice.

CODERS' KITCHEN - Tech talks from Maurer-Electronics Split

Što je kvantno računarstvo?

Srijeda, 26.07.2023. u 18:45 h, u prostorijama PICS-a na FESBu, Ulica Ruđera Boškovića 32, Split

Poveznica na meetup ...  https://www.meetup.com/coders-kitchen/events/294638532/

Foto gore, izvor: IBM.com

Kvantno računarstvo je nova tehnologija koja se brzo razvija i koristi zakone kvantne mehanike za rješavanje problema koji su previše složeni za klasična računala. Predstavljaju li kvantna računala prijetnju kriptovalutama? Kako kvantno računarstvo unaprjeđuje algoritme umjetne inteligencije? Hoće li kvantna računala zamijeniti računala koje danas koristimo? Na meetup-u ćete dobiti odgovore na ova pitanja, kao i pojašnjenje temeljnih koncepata i ideja kvantnog računarstva, izazova i potencijala praktičnih kvantnih računala, koja bi u bliskoj budućnosti mogla biti komercijalno dostupna. Također, upoznati ćete se sa trenutno aktualnim primjenama kvantnog računarstva koje bi mogle značajno utjecati na naše živote, te saznati kako i sami u cloud-u možete pokrenuti jednostavan kvantni algoritam na IBM-ovom kvantnom računalu.


Crtica o predavačici

Ema Puljak je diplomirani inžinjer računarstva na FER-u te studentica 2. godine doktorskog studija s temom iz područja "Quantum Computing and Machine Learning" kojeg odrađuje na CERN-u u suradnji s Barcelona Supercomputing Centrom.

Nakon internshipa na CERN-u u području algoritama umjetne inteligencije primjenjenih za otkrivanje novih čestica, Ema je ostvarila priliku istraživati što kvantno računarstvo nudi u tom području, te koje potencijale ima u suradnji s drugim aktualnim tehnologijama.

Vidimo se u srijedu u PICS-u @ FESB-u!

 

 

 

Povezani članci

Who's Online

We have 470 guests and one member online

  • admin