Omiš opet ima ljetno kino. Barem na par dana

Nakon jednogodišnje pauze Kino Mediteran se vraća u Omiš i to sa dva četverodnevna gostovanja. Prvo gostovanje zakazano je od 24.-27.6., dok će drugo gostovanje biti u kolovozu (19.-22.8.)  Kino Mediteran je putujuće kino u organizaciji Festivala mediteranskog filma Split, čiji je glavni cilj vraćanje kino repertoara u manje gradove diljem Hrvatske gdje su kina odavno zatvorena ili više ne postoje. Ove godine Kino mediteran uz potporu TZG Omiš I drugih lokalnih partnera, Kreativne Europe, Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra, u Omiš donosi osam novih filmova, od kojih su dva za djecu. Filmovi su prevedeni i na hrvatski i na engleski jezik pa će biti dostupni i stranim posjetiteljima. Raspored projekcija koje će se održati u dvorištu OŠ Josip Pupačić je u nastavku ..

KINO MEDITERAN U OMIŠU

Izvor: TZ Omiš, Fosal.hr

Projekt Kino Mediteran se u 6 gradova održava kroz cijelu godinu, a u ostalim gradovima domaćinima u ljetnim mjesecima. Dugoročni cilj projekta je da se što više gradova pridruži cjelogodišnjoj mreži kina. Kino Mediteran  publici nudi uvid u filmove europske i svjetske kinematografije, a važnije od svega otvara im kino vrata barem na nekoliko dana.


RASPORED PROJEKCIJA ZA KINO MEDITERAN OMIŠ

četvrtak, 25.6. 2015. 21:30

DIVLJE PRIČE // WILD TALES // RELATOS SALVAJES

Damián Szifrón
, Argentina, 2014, 122′, Crna komedija

DIVLJE PRIČE

Inženjer za rušenje građevina, kuhar i konobarica u zabačenom restoranu pokraj puta, nonšalantni biznismen u neprijateljskoj zemlji, tek vjenčani par na raskošnom vjenčanju i milijunaš koji uživa u prijateljskim odnosima s porodicom i uposlenicima… Upoznajte protagoniste šest priča scenarista i reditelja Damiána Szifróna, obične ljude s običnim životima poput naših. Sve dok uobičajena situacija – sitna nepravda s kakvom se ljudi širom svijeta svakodnevno susreću – ne izbriše masku običnosti s njihovih lica. Živci pucaju, a granice pristojnog ponašanja se pomjeraju brzinom kretanja pobješnjele životinje. Ova kompilacija crnohumornih priča opisuje šest vrsta osvete i odluke za koje se s pravom može posumnjati da prkose zdravom razumu.


petak, 26.6. 2015. 21:30

7. PATULJAK

Harald Siepermann
, Njemačka, 2014, 87′, Animirani film za djecu / Sinkronizirano

7 patuljak

Na 18. rođendan princeze Rose, u kraljevskom zamku vlada veliko uzbuđenje. Ali ne zbog rođendanskog slavlja, već zato što je zla vila Delamorte proklela princezu da će, ukoliko se do svoje punoljetnosti ubode na vreteno, cijelo kraljevstvo – zalediti! Zbog toga kralj princezu čuva s posebnom pažnjom. I čini se da će sve biti u redu sve dok se nesretni patuljak Bobo ne pobrine da se proročanstvo ipak – ispuni! Cijeli kraljevski zamak i svi gosti proslave su zaleđeni, samo su se patuljci uspjeli spasiti. Zbog svoje nespretnosti, ali i iznimne hrabrosti mali patuljak će uložiti sve snage kako bi spasio princezu. No, zajedno s preostalih šest patuljaka, mora pronaći jedinu osobu koja može razbiti zle viline čini te tako spasiti princezu Rose i sve ostale iz dvorca Fantabularasa. Poljubac istinske ljubavi njihov je tajni recept! Patuljci znaju da je Rose zaljubljena u Jacka, stoga je on jedini koji princenzu može probuditi iz nesretnog proročanstva. No, nažalost, on je sada zatočen kod strašnog zmaja pa patuljci moraju prevladati brojne opasnosti koje ih očekuju u avanturi života, a zla vila Delamorte se ne predaje tako lako. U dvorcu Fantabularasa započinje prava kraljevska bitka.


subota, 27.6. 2015. 21:30

LEKCIJA // THE LESSON // UROK

Kristina Grozeva & Petar Valchanov,
Bugarska-Grčka, 2014, 105′, Drama

Lekcija

Nadežda je profesorica engleskog u srednjoj školi blizu Sofije. Šokirana informacijom o krađi koju je počinio netko od njenih učenika, odlučuje pronaći krivca i kazniti ga. Dok se raspliće ova situacija u školi, njezin privatni život se drastično mijenja. Odvjetnik je obavještava kako će joj banka oduzeti kuću i staviti je na aukciju jer nije plaćala hipoteku. Odluči kako neće prezati ni pred čim u namjeri da se riješi duga i zadrži kuću prije nego postane prekasno. Kada se njezin privatni i profesionalni život preklope, zaboravlja na sve lekcije kojima je podučavala svoje učenike.


nedjelja, 28.6.2015. 21:30

MOČVARA // MARSHLAND // LA ISLA MINIMA


Alberto Rodriguez, Španjolska, 2014, 105′, Triler

Močvara

Na krajnjem jugu Španjolske 1980. brutalno je ubijeno nekoliko mladih tinejdžerki. U malom, zaboravljenom gradiću ovaj će događaj spojiti dva suprotna i suprotstavljena karaktera: dva detektiva iz odjela za ubojstva kojima je dodijeljen slučaj. Juan i Pedro moraju prevladati ogromne razlike u ideologijama koje ih dijele ako žele uhvatiti ubojicu koji već godinama terorizira zajednicu. Film je osvojio 10 nagrada Goya i posebnu nagradu žirija na filmskom festivalu u San Sebastianu.

Povezani članci

Who's Online

We have 202 guests and one member online

  • admin