Proslava Velike Gospe u Sinju i Splitu

Svetkovina Marijina uznesenja - Velika Gospa, tradicionalno se za Split i bližu prigradsku okolicu svečano slavi u svetištu Gospe od Pojišana, zavjetnom marijanskom svetištu grada Splita. Na svetkovinu Velike Gospe 15. kolovoza u svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju prva misa bit će u 4 sata. U 7 sati je misa na Gradu. U 9.30 sati počinje procesija i svečana misa na Trgu dr. F. Tuđmana koju predvodi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. U 16 sati je misa na Gradu, a u 18 sati večernju misu na Trgu dr. F. Tuđmana predvodi provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja dr. fra Željko Tolić ...


VELIKA GOSPA

Proslava Velike Gospe u Sinju i Splitu

Izvor:  Splitsko-makarska nadbiskupija

Na samu svetkovinu Velike Gospe u ponedjeljak 15. kolovoza, mise u Splitskom svetištu slave se pred čudotvornom zavjetnom slikom Gospe od Pojišana, a kroz jutro i prijepodne svaki su sat - u 6, 7, 8, 9, 10 te u 11 sati. Nakon mise u 10 sati čudotvorna Gospina slika se prenosi ulicama grada iz svetišta u splitsku prvostolnicu Sv. Dujma, gdje ostaje izložena do 18 sati. U vrijeme jutarnjih misa i poslijepodne od 17 sati prigoda je za ispovijed.

Svečana procesija s Gospinom slikom polazi u 18 sati iz katedrale te ulicama Splita ide do Pojišana, gdje je u 19 sati na otvorenome bogoslužnom prostoru uz svetište središnje euharistijsko slavlje koje predvodi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić u suslavlju s generalnim definitorom fra Jurom Šarčevićem, kapucinskim provincijalom fra Antom Logarom, kapucinima iz samostana koji upravljaju župom i čuvari su Gospina svetišta te uvijek brojnim svećenicima iz Splita okolice.


Svetkovinu Velike Gospe u Sinju

Na svetkovinu Velike Gospe 15. kolovoza u svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju prva misa bit će u 4 sata. U 7 sati je misa na Gradu. U 9.30 sati počinje procesija i svečana misa na Trgu dr. F. Tuđmana koju predvodi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. U 16 sati je misa na Gradu, a u 18 sati večernju misu na Trgu dr. F. Tuđmana predvodi provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja dr. fra Željko Tolić.

Uoči Velike Gospe 14. kolovoza u 8 sati je misa na Gradu, u 8.30 sati je početak cjelodnevnog euharistijskog klanjanja na Gradu. Dr. Tonči Matulić predvodi u 18 sati misu na Trgu dr. F. Tuđmana. U 22 sata počinje molitveno bdjenje na Gospinu Gradu koje predvodi dr. fra Ante Čovo.

Povezani članci

Who's Online

We have 378 guests and no members online