Mate Bilić dvije godine u Parku mladeži

U klub s Parka mladeži dovedeno je još jedno veliko Omiško pojačanje, 32-godišnji napadač Mate Bilić, igrač koji je imao i status reprezentativca  (sedam utakmica, tri zgoditka) i koji je proteklih 11 godina igrao u inozemstvu (Austrija i Španjolska). - Mate Bilić je uz Ivicu Križanca najveće ime koje je došlo u naš klub, te njegovim dolaskom očekujemo još bolji, poletniji i razigraniji Split - kazao je na predstavljanju predsjednik Splita Slaven Žužul. Stasiti Omišanin koji je u prošloj sezoni postigao je 11 golova u dresu Sporting Gijona odigravši 32 utakmice potpisao je na dvije godine pristupnicu za "crvene" ...

Mate Bilić: Hajduk će uvijek biti moj klub, ali nikako nismo bili u kontaktu

Piše: Robert Radica / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


- Došao sam u klub koji je u progresiji, velikom usponu i prava je šteta što nije ostvario Europu prošle godine, ali bitno je da su ambicije visoke. Zato ćemo ove sezone dati sve od sebe da to poboljšamo i da budemo bolji nego ove sezone. Moram reći da sam sve ovo dogovorio za deset minuta i jako mi je drago  što sam kući, konačno sam se vratio u Split. Nije lako biti 11,5 godina igrati vani. Zadovoljan sam svime što sam postigao u dosadašnjem dijelu karijere, a sada okrećem jednu novu stranicu, motiviran sam i nadam se da ću zajedno s ostatkom ekipe ostvariti očekivanja kluba - kazao je Mate Bilić.

Mate BilićKada se god spominjao povratak Mate Bilića u Hrvatsku uvijek je u prvom planu bio Hajduk, potom čak i Dinamo. Na kraju je u Splitu, ali ne na Poljudu nego u parku mladeži.

- Svi u Dalmaciji navijamo za Hajduk, ali ja sam profesionalac, svoj kruh zarađujem pošteno i od njega živi moja obitelj. Hajduk je moj klub, uvijek će i biti moj klub. Međutim nikako nismo bili u kontaktu, nismo ništa razgovarali. Kada sam dolazio u Split sa mnom su razgovarali Ivica Križanac i odvjetnik Kruno Peronja, nakon toga predsjednik Žužul je došao u Španjolsku i sve je bilo riješeno. Volim Hajduk, ali igrati ću srcem za Split i truditi se biti najbolji što mogu. Jedan igrač ne može značajno promijeniti situaciju. Stalno govorim, ako je ekipa dobra onda pojedinac može donijeti onu malu razliku. A ovdje je ekipa jako dobro posložena – zaključio je novi centarfor Splita Mate Bilić.

Ante Vitaić i Mate Bilić

Povezani članci

Who's Online

We have 347 guests and no members online