Izložba Nevena Jakovljevića u Galeriji Krug

U utorak, 26.10. u 20 sati u galeriji Krug Poljičke likovne udruge "KRUG" u Kući kulture (zgrada stare općine) Dugom Ratu otvoriti će se izložba likovnih radova Nevena Jakovljevića. Jakovljević živi i stvara u Šibeniku, a pripada generaciji hrvatskih akvarelista jakog mediteranskog duha, snažnog kolorita i istančanog senzibiliteta za motiv. Otvorenje njegove dugoratske izložbe je u 20 sati. Dođite i uživajte u lijepoj umjetnosti ovog slikara, crtača, kipara i ilustratora.

Crtica o umjetniku

Neven Jakovljević rođen je, živi i stvara u Šibeniku. Pripada generaciji hrvatskih akvarelista jakog mediteranskog duha, snažnog kolorita i istančanog senzibiliteta za motiv. Ilustrirao je knjige brojnih hrvatskih autora, vodio brojne radionice te sudjelovao na više od četrdeset domaćih i međunarodnih likovnih kolonija. Njegovi radovi nalaze se u mnogim krajevima Hrvatske i u brojnim zemljama diljem svijeta.

Priredio je četrnaest izložbi i sudjelovao na devetnaest skupnih a sudjelovao je i na brojnim humanitarnim i donatorskim aukcijama. Poznatiji kao akvarelist, ovaj autor hvata se iskonske oblikovne tvari-zemlje, gline i tako uranja u nju svom snagom svog osebujnog izraza. Vješto se koristi različitim disciplinama te se očituje kao slikar, crtač, kipar i ilustrator, i hrabro traga za novim izražajnim mogućnostima.

Član je Matice Hrvatske od 1992.

Povezani članci

Who's Online

We have 88 guests and no members online