Pronađen ubojica 31-godišnje Meksikanke

marjan

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim hrvatskim državljaninom za kojeg se osnovano sumnja da je 22. kolovoza 2012. u Park šumi Marjan u Splitu, počinio teško ubojstvo Selene Margarit Graciano Macedo (31). Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je on u poslijepodnevnim satima tog dana presreo 31-godišnjakinju, kojoj je samoljepivom trakom vezao ruke i usta, a zatim ju, uporabom tjelesne snage, odnio na skrovitu lokaciju. Dolaskom do mjesta događaja, osumnjičenik je oštećenu položio u prirodno udubljenje, djelomično ju razodjenuo, te joj kuhinjskim nožem zadao reznu ranu na vratu, od posljedice koje je oštećena iskrvarila i umrla ...

POLICIJSKA UPRAVA SPLITSKO-DALMATINSKA

Pronađen ubojica 31-godišnje Meksikanke

Izvor: PU SD

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 28-godišnjak 22. kolovoza 2012. u poslijepodnevnim satima u Park šumi Marjan u Splitu, presreo 31-godišnjakinju, kojoj je samoljepivom trakom vezao ruke i usta, a zatim ju, uporabom tjelesne snage, odnio na skrovitu lokaciju.

Dolaskom do mjesta događaja, osumnjičenik je oštećenu položio u prirodno udubljenje, djelomično ju razodjenuo, te joj kuhinjskim nožem zadao reznu ranu na vratu, od posljedice koje je oštećena iskrvarila i umrla.

Nakon toga, osumnjičenik je mrtvo tijelo prekrio zemljanim slojem i granama, a dio osobnih predmeta oštećene, zajedno sa sredstvom izvršenja – kuhinjskim nožem, sportskom majicom – dresom NK "Milan" s natpisom "REK_I" i brojem 5, te drugim predmetima ubacio u svoj ruksak, kojeg je odbacio nedaleko od mjesta događaja i koji je naknadno pronađen prilikom pretrage terena.

Tijekom kriminalističkog istraživanja prikupljeni su dokazi da je osumnjičenik počinio predmetno kazneno djelo.

U rješavanju spomenutog kaznenog djela policijski službenici obavili su brojne operativno-taktičke radnje, sukladno važećim zakonskim propisima i pravilima policijske struke. Obavljeno je oko 280 obavijesnih razgovora, te kriminalistički istraženo 80 potencijalnih osumnjičenika.

U rješavanju kaznenog djela, osim policijskih službenika, veliki doprinos dali su i građani, koji su se u velikom broju javili i dali korisne informacije.

Osumnjičeni 28-godišnjak je doveden u pritvorsku policijsku jedinicu, te će, uz kaznenu prijavu, biti doveden na Županijsko državno odvjetništvo.

Povezani članci

Who's Online

We have 278 guests and no members online