Micro$oft inovacijski centar u Splitu educirat će poduzetnike i nezaposlene

MIC SplitGrad Split i Microsoft Hrvatska potpisali su sporazum o nastavku suradnje na projektu Microsoftovog inovacijskog centra u Splitu. Trogodišnji će produžetak ugovora samo tijekom sljedećih mjeseci obuhvatiti edukaciju dugotrajno nezaposlenih osoba, EU školu za djelatnike općina, gradova i ustanova Splitsko-dalmatinske županije te ciklus 12 besplatnih edukacija za poduzetnike grada Splita. Microsoftov inovacijski centar Split otvoren je u svibnju 2010. uz podršku Grada Splita i smješten u sklopu kampusa Sveučilišta, u zgradi Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje ...

Izvor: Rep.hr

MIC Split dio je svjetske mreže od preko 130 centara, namijenjenih učenicima, studentima, malim i srednje velikim tvrtkama, kao podrška u razvoju inovativnih softverskih rješenja i usluga.

kompjuterasMIC je ujedno i inkubator za ICT startupe i središnje mjesto za uključivanje već aktivnih IT tvrtki u suradnju na novim projektima. U prve tri godine rada MIC Split organizirao je edukacijske programe i radionice za više od 4000 sudionika svih dobnih skupina, kroz 350 edukacijskih tečajeva i radionica, certifikacije informatičkih stručnjaka te podržao mnoge studentske i startup projekte.

"Grad Split je do sada u MIC uložio 1,3 milijuna kuna i to su najbolje potrošeni novci. Dokaz za to je i projekt AuThink koji su osmislili studenti s FESB-a i FER-a, a koji je namijenjen rehabilitaciji djece s autizmom. Ponosan sam što je baš oko MIC-a u Splitu stvoren ovakav tim mladih ljudi", naglasio je zamjenik splitskog gradonačelnika Jure Šundov.

Povezani članci

Who's Online

We have 307 guests and no members online