Otvoreno pismo Vladi RH - Vapaj za izgradnju brze ceste Trogir - Omiš

vlakić za brzu cestu trogir - omiš

'Što vam je skrivila brza cesta Trogir - Omiš?'. 'Dođite na teren i pred građanima ovog područja objasnite da ne možete ili ne želite ponuditi rješenje za problem splitske obilaznice', p(r)ozvao je splitski HSLS Vladu i njene članove u otvorenom pismu kojim prosvjeduju zbog odustajanja od izgradnje brze ceste Trogir - Split - Dugi Rat - Omiš. Premijeru i potpredsjedniku Vlade RH-e.. VAPAJ ZA IZGRADNJU BRZE CESTE TROGIR-OMIŠ ...

OTVORENO PISMO

VAPAJ ZA IZGRADNJU BRZE CESTE TROGIR - OMIŠ

Poštovani Premijeru Vlade RH-a Zorane Milanoviću,
Poštovani Potpredsjedniče Vlade RH-a Branko Grčiću,

Splitski HSLS u zadnjih par godina često je pokušavao kroz medije ukazati na problem nedovršavanja prometnice zvane: BRZA CESTA TROGIR - OMIŠ.

gužve na cestiPodsjetiti ćemo Vas na slijedeće činjenice:

- najprometnija dionica u državi ( 60 000 vozila dnevno);
- trebala biti dovršena u ljeto 2008 ( cijena 1,4 milijarde kuna);
- planirana sredstva preusmjeravana političkim odlukama;
- u planu za period 2013-2017god. Hrvatske ceste odustaju od dionice Stobreč – Omiš ;
- po bilo kom kriteriju izgradnja ove ceste je prioritet; dugoročne uštede o kojima se u zadnje vrijeme govori također su očite i investicija je isplativa, a da je potrebna svima je jasno.

Na otvoreno pismo ponukao nas je nedavni razgovor sa Potpredsjednikom Vlade RH-a B.Grčićem u tisku, u kojem na pitanje o ulaganju u prometnu infrastrukturu u Dalmaciji, naš sugrađanin na privremenom radu u Zagrebu, o žili kucavici Splita i njegovog šireg okruženja nije prozborio ni jednu jedinu riječ.

Dođe čovjeku da se onako djetinje zapita: Što je, pobogu ova „naša“ cesta skrivila?
Duša čovjeka zaboli kad Potpredsjednik spominjući nove projekte kaže kako je svima jasno što znače za turistički kraj.
Zna li Potpredsjednik što znači ova cesta za 300 tisuća ljudi koji ovdje žive ?
Zna li Potpredsjednik da gost u Makarskoj ljeti iz hotela kreće tri sata ranije da bi na vrijeme bio transferiran u Zračnu luku Split. Tri sata za 70km!

Mogli bi ovako danima..

vlakić za brzu cestu trogir - omiš

Splitski HSLS je u nekoliko navrata javnim pozivom pokušao potaknuti gradonačelnike i saborske zastupnike koji su izabrani od građana koji žive i rade na navedenoj dionici da krenu sa zajedničkom inicijativom prema Vladi po ovom pitanju. Rezultata nema.

Zabada se glava u pijesak pred ovim očitim problemom, a pričaju se bajke o velikim projektima . Nova Vlada RH stalno govori da je njen posao počistiti vlastiti prag da bi mogli mirno krenuti dalje. Zašto onda bježite od rješavanja problema koji nam je svima pred očima?

vlakić za brzu cestu trogir - omiš

Lijepo Vas molimo da nam ne pričate o nedostatku novca. Novca nema za sve projekte ali postoje prioriteti. Vi nam jasno i glasno odgovorite na pitanje: Zašto i zbog kojih razloga dionicu brze ceste Trogir- Omiš izbacujete iz četverogodišnjih planova?

Kažite nam i uvjerite nas da to nije prioritet.

Gospodo iz Banskih dvora, birači su Vas doveli u njih i odgovorni ste biračima.
Dođite na teren i pred građanima ovog područja ponudite rješenja ili recite da ne možete ili da ne želite, ali izjasnite se .

S poštovanjem,

Tonći Blažević, dipl. ing
Predsjednik HSLS-a, ogranak Split:

 

 

Povezani članci

Who's Online

We have 94 guests and no members online