Mali balun: HVIDR-a Omiš pobjednik Mantinele 2014

Ekipa HVIDR-a Omiš pobjednik je 23. Mantinele. U finalu su svladali ekipu MNK Strožanac rezultatom 8:4 i pobjednički trofej ove će godine prezimiti u Omišu. U utakmici za treće mjesto, u susretu ekipa CB Ancora i CB Liberty, slavili ja ekipa koja pije kavu u Ancore. Pogađate, tek u lutriji penala (6:5), dok je drugo poluvrijeme završilo rezultatom 3:3. U revijalnoj utakmici sastale su se ekipe HVIDR-a Omiš (ne ekipa iz finala) i HVIDR-a Mostar te odigrali neodlučeno, 7:7.  Eto, finila je i ova Šponda, a Marko Messi ni ove godine nije osvojio Zlatnu loptu turnira. Niti je svestrani Zele Zlatna patika. Ali eto, sutra je novi dan, a krajem godine i nova Mantinela...

MANTINELA 2014

Piše: Mladen Banović
Ilustracije: HVDIR-a Omiš

U subotu smo prisustvovali uzbudljivim utakmicama polufinala u kojima je pobjednik odlučen tek u lutriji penala. U izjednačenoj utakmici punoj dinamike i preokreta MNK Strožanac je tek u raspucavanju slavio u susretu s ekipom kafića Ancora.

U drugom polufinalu na parket još uvijek jedine omiške sportske dvorane istrčali su dugoraćani iz MNK Sveti Josip, ekipa popularnog dugoratskog kafića Liberty i ekipa HVIDR-a Omiš. Vječni Zele i dugoratska ekipa sinoć je odigrala ispod svog renomea.

Omišani su poveli preko legende Jure Žilića, potom je balun zakačio Marka Galiota i prevario Duju Vukovića, gubili su dugoračani 4:1 kad su, sredinom drugog dijela povukli golmana i krenuli u opsadu Mirabele s pet igrača. To im se naposljetku, uz puno strpljivosti i malu dozu sreće, i isplatilo! Postigli su "sveci" tri pogotka, do kraja primili niti jedan i zaslužili penale.

A u penalima opet lutrija, par promašaja s obje strane i naposljetku pobjeda Omišana u raspucavanju.

U nedjelju je na programu završnica turnira. Podstrana vs. Omiš-Orij?

U nedjelju, 4.1.2015. navečer završava 23. Božićno-novogodišnji malonogometni turnir MANTINELA.

Ekipa HVIDR-a Omiš pobjednik je 23. Mantinele. U finalu su svladali ekipu MNK Strožanac rezultatom 8:4 i pobjednički trofej ove će godine prezimiti u Omišu.

U utakmici za treće mjesto, u susretu ekipa CB Ancora i CB Liberty, slavili ja ekipa koja pije kavu u Ancore. Pogađate, tek u lutriji penala (6:5), dok je drugo poluvrijeme završilo rezultatom 3:3.

U revijalnoj utakmici sastale su se ekipe HVIDR-a Omiš (ne ekipa iz finala) i HVIDR-a Mostar te odigrali neodlučeno, 7:7.  

Eto, finila je i ova Šponda, a Marko Messi ni ove godine nije osvojio Zlatnu loptu turnira. Niti je svestrani Zele Zlatna patika.

Ali eto, sutra je novi dan, a već krajem godine i nova Mantinela...

Povezani članci

Who's Online

We have 102 guests and no members online