Turizam: 'Rani' Uskrs i turistički minusi u predsezoni

Uskrs je došao i prošao, a a njim nam je došla i nova turistička (pred)sezona. Na Dućama se gostima nkon zimske pauze opet otvorio hotel "Damianii". Hotel "Plaža" u Omišu jedini je naš hotel koji radi cijelu godinu, što je ne samo za pohvaliti već i za nagraditi. Barem u nekom "alternativnom" programu Croatia 365 (u kojem sudjeluju i naša mjesta u okviru Splitske rivijere) u kojem HTZ i Ministarstvo turizma i konkretno, npr. poreznim olakšicama i drugim malo "konkretnijim" mjerama i programima, a ne samo "marketinškim" akcijama, potpomaže naše vrijedne radnike u turizmu, vlasnike danas još uvijek zatvorenih hotela, restorana, konoba, izletišta. Na Makarskoj rivijeri svega je sedam hotela otvorilo svoja vrata gostima za uskrsne blagdane. U njima boravi 1.200 gostiju, uglavnom stranih, među kojima su najbrojniji Nijemci i Austrijanci, a ima i Engleza te sandinavskih i turista iz Bosne i Hercegovine, dok je domaćih gostiju uobičajeno malo. Hotelske kuće u Brelima, Podgori, Živogošću i Gradacu ostaju pak i nadalje s 'ključem u bravi', što dosad nije bilo uobičajeno za susjednu rivijeru za kraj ožujka. Čeka se travanj.. Mi pak, izgleda, čekamo na srpanj, jerbo ovog lipnja se igra Evropsko nogometno prvenstvo u Francuskoj, koje muški dio većine europskih obitelji uglavnom provodi na kauču..

POČELA PREDSEZONA

Priredio: MB
Izvor: Hina


Pusti OmišRani Uskrs i mali broj pridošlih nam gostiju mogao bi poslužiti kao opravdanje za loš turistički promet, no hotelijeri ističu da njihova odgovornost ne može biti opravdanje za neuređenje gradske prometnice i parkirališta, parkove i plaže, zatvorene restorane i druge ugostiteljske objekte, neorganiziran kulturno-zabavni program u turističkim mjestima, građevinske radove na "svakom kantunu".  

Požalili su se i da je raditi u ožujku i početkom travnja s polupraznim hotelima čisti gubitak za hotelijere koje, osim radne snage i trošova energije, "opterećuju i 'nameti' odmah po otvaranju vrata hotelskih kuća".

Zbog toga, ističu hotelijeri, turistička mjesta bilo bi dobro na vrijeme pripremiti te osmisliti događanja te na taj način gostima pokazati kako "nisu došli prerano".

Who's Online

We have 186 guests and no members online