SpliTech 2018. konferencija

Treća Međunarodna multidisciplinarna konferencija o pametnim i održivim tehnologijama SpliTech 2018. održava se u Splitu od 26. do 29. lipnja 2018. na FESB-u. U Split konferencija dovodi znanstvenike iz raznih dijelova svijeta, pametnu parking barijeru, dronove i još mnogo toga, kako bi razmijenili znanja na području e-Zdravlja (eHealth), pametnog okružja/grada (Smart City) i energije s ciljem razvitka znanosti i gospodarstva u Splitu i našoj županiji. Osim predavanja, održavaju se i pripadajuće stručne radionice u suradnji s partnerima iz industrije, čime se promovira Sveučilište, kao i mogućnosti života, rada i studiranja u Splitu. Održati će se okrugli stolovi na temu Smart City, Pametnih i energetski učinkovitih zgrada kao i Primjeni RFID tehnologije u praksi koja okuplja predstavnike akademske zajednice, tvrtki, te svih ključnih aktera u raspravi o smjernicama tehnološkog razvoja grada Splita, županije i Hrvatske vezanih uz teme okruglih stolova. Sa SpliTech konferencijom kolocira 6. Međunarodna konferencija o malim bespilotnim zračnim sustavima za istraživanje okoliša pod nazivom UAS4Enviro 2018. Cilj konferencije je okupiti UAS zajednicu koja radi na području zaštite okoliša i srodnih područja. Detaljni raspored svih predavanja i radionica možete vidjeti ovdje.

Izvor: Split Tech City

IoT workshop

Trećeg dana SpliTech konferencije, točnije 28. lipnja, održat će se jednodnevna Internet of Things (IoT) radionica s ciljem povezivanja IoT tvrtki, startupova, fakulteta, studenata, znanstvenika te svih geekova i zaljubljenika u IoT kako bi podijelili svoje znanje, iskustvo i viziju o tehnologiji, rješenjima i poslovnim prilikama vezanim uz IoT. Sve zainteresirane očekuje niz predavanja kao i exhibition sessioni na kojima će se moći vidjeti najnovije IoT ideje ili projekte gdje će svi zainteresirani moći razgovarati s ljudima iz poznatih IoT firmi iz Hrvatske, Italije, Amerike, Švedske i Švicarske, te u opuštenoj atmosferi uz coffee break sudjelovati na exhibition sessionu gdje će se predstaviti demo najnovijih IoT rješenja i produkata.

Najnovije tehnologije

Osim tradicionalnog predavačkog dijela konferencije, ove godine SpliTech u sklopu exhibition sessiona donosi dronove, te pametnu parking barijeru. Moći ćete vidjeti kako je na području grada Splita implementiran pametan parking, kao i još mnogo stvari kroz koje će svi posjetitelji imati priliku naučiti najnovije trendove i tehnologije 2018. godine iz područja Smart City, te Internet of Things.

Povezani članci

Who's Online

We have 170 guests and no members online