Učestale vatrogasne intervencije na Krilu: Brodari bezobzirno bacaju i pale otpad

Vatrogasci DVD "Dalmacija" Dugi Rat jučer su već peti put intervenirali posljednjih tjedana dana i to u gašenju zapaljenog otpada na lukobranu u luci Krilo u općini Dugi Rat. Dvanaesta je to već intervencija na Krilu gdje neki neodgovorni brodari pale otpad svega nekoliko metara od mora i svojih brodova, a dim nastao sagorjevanjem raznih odbačenih izolacijskih materijala ugrožava zdravlje stanovnika obližnjih kuća, ali i samih vatrogasaca koji izlaze na sve učestalije intervencije. Vatrogascima je posljednja intervencija prelila čašu strpljenja, pa su objavili i video (pogledajte ga u nastaavku) u kojem se vidi sva nezahvalnost obavljanja njihove dužnosti u našoj maloj općini, piše Rade Popadić na portalu DalmacijaDanas. Kriznu situaciju mogao bi razriješiti dogovor kojega su postigli općina Dugi Rat i Lučka uprava naše županije pod čiju nadležnost pripada luka Krilo. - "To nam se događa već nekoliko posljednjih godina i to je ove godine najučestalije do sada. Do ove godine to je funkcioniralo na način da bi bar netko, u sklopu akcija odvoza glomaznog otpada, to prikupljao i odvozio. Međutim, kako se ove godine počelo s odvojenim prikupljanjem, jednostavno nema akcija oko glomaznog otpada pa ga onda brodari bacaju u jame koje iskopaju i pale. Općina Dugi Rat postigla je dogovor s Lučkom upravom Splitsko-dalmatinske županije koja gospodari lukom Krilo. Oni bi trebali, u suradnji s našim komunalnim poduzećem Peovica, od ponedjeljka brodarima omogućiti da otpad koji nastane na brodovima odvajaju i onda će ga odvoziti dalje na daljnju separaciju i deponija. Nadamo se da će ovo doprinijeti tome da više neće biti požara ovakvog tipa." – rekao je Pavao Tomić, zapovjednika DVD DALMACIJA Dugi Rat, za DalmacijaDanas.

Piše: Rade Popadić / DalmacijaDanas
Foto, video: DVD Dalmacija Dugi Rat
Izvor: DalmacijaDanas.hr

PROČITAJTE VIŠE..
 

Dok su i sinoć vatrogasci iz DVD Dalmacija Dugi Rat gasili požar smeća u luci Krilo, koje se baca i pali po tko zna koji put u zadnjih tjedan dana i to svega par metara od mora i 200 tinjak metara od kuća. Pri povratku sa intervencije vatrogasci su naišli su na razbacane klupe po putu s kojim su došli do mjesta požara netko je blokirao put njima i policiji.

Ljudi moji do kuda ovo ludilo ide? Pa zar previše što se pale opasni otpad skoro svaki dan, nego još i blokiraju put da se vatrogasci ne mogu vratiti u Vatrogasni dom.

Povezani članci

Who's Online

We have 191 guests and no members online