Hrvatska ima i skupi tunel koji ne vodi nigdje

Poviše Omiša gradi se tunel, ali on završava iznad kanjona rijeke Cetine. Ne vodi nigdje.Cesta Split - Omiš jedna je od najprometnijih u Hrvatskoj pa se već desetljećima govori o omiškoj obilaznici. Novac se skupio, radovi su počeli, ali i problemi. Gradi se tunel, ali on završava iznad kanjona rijeke Cetine. Novca za most preko rijeke nema i pitanje je kada će ga biti. Uskoro ćemo izgleda dobiti skupi tunel koji ne vodi - nigdje. U brdu iznad Omiša probija se tunel za obilaznicu grada jer je to jedina šansa da se spriječe prometne gužve koje ljeti posve začepe turistički grad. Naime, od Splita prema Makarskoj kolone voze kroz srce Dugog Rata i Omiša ...

DRAGA VLADO, NE RAZBACUJ SE HARAČEM POREZNIH OBVEZNIKA, PRIVEDIMO TUNELE SVRSI  - DOVRŠITE BRZU CESTU TROGIR-OMIŠ!

Hrvatska ima i skupi tunel koji ne vodi nigdje

Izvor: Dnevnik hr / TV Nova

Kada se do kraja iskopa 1.400 metara dug tunel, otvor će se pojaviti iznad kanjona rijeke Cetine. 'Od 1.475 metara, još oko 260 metara treba za proboj tunela', kazao je Davor Crnković, voditelj gradilišta.

Poviše Omiša gradi se tunel, ali on završava iznad kanjona rijeke Cetine. Ne vodi nigdje.

No, kako preko rijeke Cetine na drugu obalu prema Splitu?

Mostu ni radovima još ni traga. Mještani su se bunili protiv buke i miniranja. Ipak, radi se još uvijek u tri smjene, a kada se čitav ovaj posao završi, tunel neće voditi nikamo, dok mosta nema.

Hrvatske ceste kažu da pripremaju dokumentaciju. No, novca za sada nema, a ističu da mosta još nema ni u prostornom planu grada Omiša. Na radove je do sada potrošeno oko 150 milijuna kuna, a trebalo bi još toliko.

No, u nedostatku novca skupi tunel će - na čekanje.

Pogledajte prilog Nove TV ...

Poviše Omiša gradi se tunel, ali on završava iznad kanjona rijeke Cetine. Ne vodi nigdje.

Povezani članci

Who's Online

We have 92 guests and no members online