Zanimljivosti..

Ajmo, Vedrane, ale!

Vedran Roguljić

Dugoraćanin s gitarom, Vedran Roguljić, skladatelj i izvođač popularne navijačke pjesme "Ajmo, Splite, ale" koja je napisana za stoti rođendan RNK Splita nedavno je testirao glasovne sposobnosti igrača s Parka mladeži, piše Božo Pavković na stranicama portala DalmacijaNews. Roguljić je završio glazbenu akademiju, a osim što pjeva i svira gitaru s Markom Pecotićem Pecom, daje poduke kao profesor gitare u privatnoj glazbenoj školi Boris Papandopulo u Splitu i Omiški je zet u familji poznatog nogometaša ...

VEDRAN ROGULJIĆ

Ako RK Split izbori Europu, posvetit ću mu još jednu pjesmu

Piše: Božo Pavković / DalmacijaNews
Izvor: DalmacijaNews


Ngometaši RK Splita su nedavno u konobi "Kod Dunde" održali dva team buildinga, za glazbeni dio bio je zadužen Roguljić, a pri tom su mu asistirali igrači.

rnk split

- Je, bio sam s igračima dva ponedjeljka zaredom, atmosfera je bila opuštena, očito sam ih pogodio s pjesmama pa su se i sami odlučili okušati. Mogu reći da Josip Fuček definitivno ima najbolje glasovne sposobnosti, da se ne bavi nogometom mogao bi biti pjevač. Belle je isto pjevao nekakvu afričku pjesmu, ima pravi crnački glas, nitko ga nije razumio, ali dobro je zvučalo. Ja sam ga uspio donekle pratiti, a i da nisam nitko vjerojatno to ne bi shvatio. Što se tiče zabavljačkog dijela, nije teško pogoditi tko je tu najjači. Romano Obilinović je bez premca - kroz šalu će Roguljić.


Ajmo, Splite, ale

Pjesmu "Ajmo, Splite, ale" napisao je sasvim neplanski, a na utakmice općenito slabo ide budući da vikendom ima puno posla. No, u posljednje vrijeme tu i tamo uspije naći vremena, pa se može uvjeriti da je njegova pjesma dobro prihvaćena u Parku mladeži.

- Pjesmu sam napisao još prije godinu i pol dana, gospođa Višnja Žužul me pitala bi li mogao nešto skladati, ja sam se prihvatio posla, te sam brzo sve napisao i uglazbio. Pjesma se uglavnom izvodi na utakmicama Splita i na feštama, nema je čak ni na YouTubeu. To je moj rođendanski poklon "crvenima". Što se tiče utakmica, istina je da ne dolazim često, iako u posljednje vrijeme nađem nešto vremena i za to. Evo sad mi je i punac trener (Goran Šušnjara op.p.) pa moram tu i tamo doći - kaže nam 28-godišnji glazbenik.

vedran roguljić

Kada ga je već ovako krenulo, otkrio nam je da bi u budućnosti mogao napisati još poneku pjesmu za "crvene".

- Pričali smo o tome, za sada se nismo definitivno dogovorili, ali imam nešto u planu. Ako Split izbori Europu ove godine onda ću mu sigurno posvetiti još jednu pjesmu - zaključio je Roguljić.

Povezani članci

Who's Online

We have 173 guests and no members online