S ImberTrekom počela nova Dalmatinska trail liga

Omiška utrka ImberTrek otvara u subotu, 10. ožujka novu trkačku sezonu Dalmatinske Trail Lige. Liga je to koja ulazi u svoju drugu godinu postojanja, prije se zvala Proljetni treking kup, a od ove godine okuplja deset utrka razasutih diljem Dalmacije i Dalmatinske zagore – na prostorima i područjima Mosora, Tisnog i Murtera, Kozjaka, Korčule, Lastova, Marjana, Sinjske krajine, Poljičke planine, Promine i Omiške Dinare. Trail kao najbrže rastuća trkačka, outdoor i adrenalinska disciplina je medij kojim natjecatelji upoznaju prirodne ljepote dalmatinske regije. A da to nije sve uvijek iznova se potrude organizatori te priušte dobru zabavu po završetku utrka. Sve utrke okupljaju velik broj sudionika iz Hrvatske i stranih zemalja. Cjelokupna organizacija i natjecanje se orijentira na promicanju veće tjelesne aktivnosti među svim generacijama odnosno aktivnog i rekreativnog bavljenja sportom i trailom u cilju zdravijeg življenja, te na promicanju ekološke svjesnosti i uživanju u prirodnim ljepotama Dalmacije i zaleđa. Organizatori Dalmatinske Trail Lige su Planinarsko ekološka udruga Gata, Udruga Jesenice, Planinarsko društvo Imber Omiš, Klub avanturističkih sportova "Cetina Adventure“, Planinarsko društvo Promina Drniš, STRKA Split te udruga Dalmacija Trails. U nastavku najava utrke IMBERTREK 2018. ..

IMBERTREK 2018.

Izvor: DTL, DalmacijaDanas.hr

IMBERTREK je sportsko-rekreativna cjelodnevna manifestacija koja okuplja široku skupinu ljudi od profesionalnih sportaša preko rekreativaca, planinara pa do obitelji od 7 do 77 godina. Cilj je privući što više lokalnog stanovništva u prirodu i upoznati ih sa ljepotama naše okolice npr. tvrđava Fortica, Mirabela, te podignuti ekološku svijest i potaknuti ljude na zdrav život!

Organizator: PD „IMBER“ OMIŠ

Podjela startnih paketa: Stari grad Omiš (trg Sv. Mihovila)

Mjesto cilja: Borići iza Hotela Plaže

Start: 30km u 8:30h sa Slimena, 17km u 11:00h, 6km u 11:30

Preuzimanje natjecateljskih paketa: U petak 9.03. u prostorijama društva oko 20:00h i subotu jutro na startu 10.03. od 8:00 do 10:00h

Utrka je podjeljena u tri kategorije 6 km, 17 km i 30 km.

Imbertrek

Mali trail 6km staza je namijenjena šetačima, obiteljima i rekreativcima a nalazi se na Omiškoj Dinari. Orijentacija je jednostavna, staza je kružna i većim dijelom označena planinarskim markacijama a dio koji nije markiran bit će obilježen trakama i putokazima s strelicama na skretanjima. Sve se laganom šetnjom prođe za 2 sata. U Borku se nalazi točka s osvježenjem za sve sudionike te kontrolne točke po stazi koje morate proći u smijeru kojim je oznaćena staza.

Srednji trail 17km staza je namijenjena iskusnim natjecateljima i rekreativcima, prolazi kroz Stari grad pa ispod grebena Omiške Dinare nastavlja u selo Borak iz kojeg kroz Popovce ide prema zaseoku Gorica starom rimskom cestom koju smo očistili za 3. Imbertrek. Tu vas čeka okrijepna točka te uspon na crkvicu Sv. Vida i dalje povratak po grebenskoj markiranoj staazi sve preko Imbera (okrijepne točke) do Fortice (okrijepne točke) u planovo pa kroz grad do cilja na početku velike plaže u Borićima kraj Hotela Plaže. Orijentacija je jednostavna, staza je kružna i većim dijelom označena planinarskim markacijama a dio koji nije markiran bit će obilježen crveno/bijelim trakama i putokazima s strelicama na skretanjima. Sve se šetnjom prođe za 5-6 sati.

Veliki trail 30 km staza je namijenjena iskusnim natjecateljima i rekreativcima. Staze ide cijelom dužinom grebena Omiške dinare. Starta se iz sela Slime te prolazi kroz mali kanjon Dubaca i napušteno selo Škrabići. Markiranom stazom se uspinje na najistočniji dio Omiške dinare te nastavlja do zaseoka G. Tadići iz kojeg ide kroz klanac orline pa do Svinišća (limit 5 sati) uspinje na Dinaru kod crkvice Sv. Vid te vraća po grebenu do Imbera i najviši vrh Kulu, spušta u borak te markiranom stazom sve do Fortice pa do cilja u Borićima iza Hotela Plaže.


https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/533

Startnina:

Mali trail 6km = 50kn
Srednji trail 17km = 100kn
Veliki trail 30km = 100kn

Startnina se uplaćuje na žiro račun PD „IMBER“ OMIŠ (IBAN HR1923300031100139605) pod opis uplate upisati ime i prezime natjecatelja te kategoriju 6km ili 17km npr. „Mate Matić 6km".

Prijave traju do 8. ožujka, na sam dan utrke 10.03.2017. može se prijaviti i uplatiti startninu od 08:00 - 10:00.

imbertrek - start

Natjecatelji prijavljeni iza 04.03.2017. nemaju osiguranu majicu.

Uplaćena startnina uključuje:
- organizaciju utrke,
- majicu s logom utrke,
- natjecateljski karton s brojem,
- okrijepne stanice s voćem i napitcima,
- kuhani topli obrok,
- atraktivne nagrade za pobjednike po kategorijama
- glazbeni program uživo do kasno u noć.

Kontakt osoba:

091 2541823 ROKO PRIBIČEVIĆ
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Facebook: Imbertrek

Utrku osigurava: HGSS.
Obavezna oprema: mobitel.
Obavezna dokumentacija: osobna i zdravstvena iskaznica.

DTL

Povezani članci

Who's Online

We have 72 guests and no members online