Na ušću Cetine ima još Bilića i Križanaca

Leo JakovčevićDa je i Treća liga ogledalo mladim nogometašima i moguća lansirna rampa za nastavak karijere, pokazuje primjer mladog Lea Jakovčevića koji je dobrim ovosezonskim igrama u dresu Omiša zapeo za oko nekolicini višerangiranih klubova koji ga prate, među kojima su i prvoligaši. 20-godišnji desni bek trenutačno je u dresu šestoplasiranog sastava trenera Gorana Šušnjare, ali nastupa i za amatersku reprezentaciju Hrvatske, čiji je bio jedini član iz Omiša, te je skrenuo pažnju na sebe i, prema svemu sudeći, iduće bi sezone mogao igrati prvoligaški nogomet..., piše Frane Vulas na stranicama Slobodne Dalmacije ...


OMIŠANIN MEĐU NAJBOLJIMA

Leo Jakovčević probio se iz ‘malog’ Omiša do dresa amaterske reprezentacije

Piše: Frane Vulas / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija
Foto: Cropix

− I ja sam čuo da ima interesa za mene, da me prate, ali pustimo neka se sve iskristalizira pa ćemo konkretnije − nije htio Jakovčević o detaljima.

Ako uspije, Jakovčević neće biti ni prvi ni posljednji koji je iz Treće lige napravio karijeru; kad je u pitanju Omiš, sjetimo se samo Ivice Križanca. Najvažniji su − naravno, uz talent − rad i upornost, pa rezultati toga dođu.

Tako je i Jakovčević na kvalifikacijskom turniru amaterske reprezentacije Hrvatske, koju je selekcija Dalmacije predstavljala u Češkoj, na dva nastupa upisao i jedan pogodak.

− Izrazito sam zadovoljan ovom sezonom, gotovo da nije moglo bolje. Nitko se nije nadao da će Omiš biti ovako visoko. Ova je liga gotovo idealna za mlade igrače da se u njoj pronađu i nametnu − uvjeren je desni bočni Jakovčević, igrač na poziciji na kojoj je deficitaran i Hajduk.

Leo Jakovčević

Mladog Splićanina, koji je deset godina proveo baš u omladinskoj školi Hajduka, a završnu juniorsku sezonu u redovima Splita, nije zaustavila ni teška ozljeda i operacija meniskusa lijevoga koljena (odlomio se dio meniskusa) koja ga je prošle godine na čak tri i pol mjeseca odvojila od travnjaka.

− Hvala treneru Omiša Šušnjari, koji mi je pružio priliku pa sam se vratio kroz Omiš, kao i izborniku Nikici Cukrovu na pozivu u reprezentaciju, što mi je bilo bogato iskustvo. Izrazito mi je drago da sam sudjelovao u reprezentaciji, treba to doživjeti − rekao je najnovijii Omiški reprezentativac Jakovčević.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 248 guests and no members online