Invest in Croatia: Mali 'investitori' iz Dugog Rata odlaze na prosvjed u Zagreb

prosvjed bivšioh radnika u Dugom RatuU organizaciji Vlade, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske udruge poslodavaca u ponedjeljak i utorak će se održati Investicijski forum "Invest in Croatia". U Zagreb stižu svjetski milijarderi i šeici 'teški' 10 milijardi dolara. Novac žele uložiti u Hrvatsku, a naredna dva dana saznat će gdje je najbolje da ulože svoje novce. U Zagreb na skup u utorak stiže i autobus malih "investitora" iz Dugog Rata, bivših radnika tvrtke "Colligo" koji su dobili otkaz zbog zastoja u realizaciji projekta sanacije zemljišta bivše tvornice, o čemu smo u više navrata pisali/prenosili na portalu ...


MALI "INVESTITORI" U SVOJU BOLJU SUTRAŠNJICU IZ DUGOG RATA ODLAZE NA PROSVJED U ZAGREB

Investicijski forum u Zagrebu

Izvori: Monitor.hr, Dnevnik.hr

U sljedeća dva dana, potencijalni ulagači u Hrvatsko gospodarstvo imat će priliku saznati sve što ih zanima o Hrvatskoj i koje je polje nabolje za ulaganje.

- "Sigurnost da će se već i na Forumu dešavati vrlo konkretni razgovori, imam i neke informacije da će se i neki ugovori potpisivati ovih dana ovdje u Hrvatskoj i upravo nekih ulagača koji dolaze", rekao je Domagoj Milošević, potpredsjednik Vlade zadužen za investicije u gospodarstvu.

vlada za investicije

Potpredsjednik Vlade zadužen za investicije Domagoj Milošević pred sebe je stavio jako ambiciozan plan: na zagrebačku ulagačku konferenciju želi dovesti renomirane prvoklasne privatne ulagače iz različitih dijelova svijeta. Preferirane zemlje iz kojih bi trebali stići sudionici su SAD, Kanada, Rusija, Njemačka, Kina, Turska te arapske zemlje Perzijskog zaljeva.

Već tjednima Milošević intenzivno kontaktira s međunarodnom poslovnom elitom kako bi osigurao da konferencija u listopadu bude događaj koji će Hrvatsku vratiti na svjetsku investicijsku kartu. Kako bi u tome uspio, dogovorena je čak i suradnja s najuglednijim medijima iz svijeta biznisa: Financial Timesom i Bloomberg Newsom.

U GLOBUSU PROČITAJTE VIŠE ...
 

Bivši radnici Colliga ispred tvornice u Dugom Ratu.
  Oni bi radili ...

Povezani članci

Who's Online

We have 365 guests and no members online