Iz Regije..

Omiški HSS-ovci ostali bez gradskih prostorija

Omiški gradonačelnik  Ivan Kovačić, doslovno pet minuta prije nego što će napustiti vođenje grada prije raspisivanja prijevremenih lokalnih izbora, donio je odluku o ukidanju zaključka Gradskog poglavarstva grada na ušću Cetine iz 1997. godine kojim je omiškom HSS-u dodijeljen na korištenje prostor u prizemlju zgrade u Ulici Ante Starčevića. Bez objašnjenja, omiškim je “seljacima” dano osam dana da isprazne prostorije te ključeve prostora dostave u Upravni odjel za komunalno-stambenu djelatnost.. – Ostao sam iznenađen kada su mi komunalni redari donijeli gradonačelnikovu odluku.. - kaže predsjednik omiškog HSS-a Milivoj Juričić ...

OMIŠKI HSS-OVCI OSTALI BEZ GRADSKIH PROSTORIJA I PORUČILI KOVAČIĆU:

'Neće ići! Suspendiraš demokraciju'

Piše: Mladen Nejašmić / Slobodna Dalmacija
Foto: Cropix
Izvor: Slobodna Dalmacija

– Ostao sam iznenađen kada su mi komunalni redari donijeli gradonačelnikovu odluku. Odbio sam je primiti jer je to ipak trebalo dostaviti središnjem tijelu stranke. Mene samo zanima zbog čega nas se, nakon 17 godina, šikanira. Jer u zaključku ne stoji nikakvo službeno objašnjenje. Ovo što nam čine, to je suspendiranje demokracije. Borit ćemo se svim zakonskim sredstvima da se ovakvo što ne dogodi – tvrdi predsjednik omiškog HSS-a Milivoj Juričić.

HSS Omiš je tridesetak četvornih metara prostora dobili bez naknade, s tim da se predmetna prostorija dovede u stanje za normalan rad stranke.

– Naređeno i učinjeno. Derutno zdanje smo doveli do savršenstva. I sada kada je to postao jedan reprezentativan prostor, netko se dosjetio da ga trebamo vratiti. No pasaran – poručuje Juričić.


Kovačić: Gradski prostor potrebniji je udrugama

ivan kovačićNakon što ga je čelnik omiškog HSS-a zbog oduzimanja prava na korištenje gradskog prostora prozvao za “suspendiranje demokracije”, oglasio se i još uvijek aktualni gradonačelnik Ivan Kovačić.

Radi se, kaže za Slobodnu Dalmaciju, o jednom od atraktivnijih prostora u gradskom vlasništvu koji je mnogo potrebniji udrugama negoli političkim strankama koje se aktiviraju od izbora do izbora.

- U gradu nema dovoljno prostora za sve koji ih od nas traže. Dosadašnja praksa, ne samo u Omišu, bila je da se strankama daje šakom i kapom, a to su često bili najatraktivniji prostori. Budući da prostora nema dovoljno, odlučili smo da ćemo ga dati onima koji stvarno nešto rade – kaže Kovačić i dodaje:

- A na prozivke za suspendiranje demokracije mogu se samo nasmijati. Pa, Omiš je malen grad, svi znamo kako određene stranke rade. Ako HSS pod političkim djelovanjem podrazumijeva igranje na karte i prodavanje meda, onda smo ih stvarno oštetili oduzimanjem prostorija.

Povezani članci

Who's Online

We have 274 guests and no members online