Poruka Čizmićevih fotografija

Izložba fotografija Ante Čizmića, fotoreportera Cropixa-a, na kojoj predstavlja tridesetak radova, ponajviše nastalih na novinarskom poslu, a pod naslovom “Bi’ će bolje”, otvorena je u staroj zgradi općine u njegovu Dugom Ratu gdje je možete razgledati u Vremenu od 17 - 20 sati do 7.1. ...

PORUKA ČIZMIĆEVIH FOTOGRAFIJA

BI’ ĆE BOLJE

Piše: Damir Šarac / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Čizmićeva izložba u Dugom Ratu

Čizmić je izložbu naslovio jednom od poznatih uzrečica kojom se ljudi tješe čak i u vremenima bez nade u bolju ekonomsku situaciju, poput današnjih. Duhovite, tragične, šokantne, opuštajuće, dio su Čizmićeve fotoreporterske svakodnevice koju je odlučio, zajedno s optimističnom tvrdnjom “Bi’ će bolje”, podijeliti s društvom, darujući ih tako u blagdansko vrijeme.

Ante Čizmić snima za Slobodnu Dalmaciju od 1998. godine, a od 2006. je član agencije CROPIX. Svoje je fotografije, osim na dvjema samostalnim izložbama, predstavio i na dvjema skupnim izložbama. Izložbu, čiji je organizator udruga “Tvornica”, otvorio je Čizmićev kolega Jadran Babić.

Čizmićeva izložba u Dugom Ratu

- Došli ste jer imate što vidjeti; Ante je došao u fotoslužbu “Slobodne” prije 14 godina kao vrlo mlad i nestašan, fotoaparat je na njemu, ovako velikome, stajao kao igračkica. Zapitao sam se što on uopće zna i što će od njega biti... Međutim, vrlo je brzo uhvatio korak sa starijim kolegama i do danas se okušao u svim granama fotografije, sazrio je u kolegu u kojega imamo veliko povjerenje.

Da je još u jednom dijelu sebe dijete, podsjetio me je prije koji dan, kad nam je pokazivao fotografije za ovu izložbu: pitao sam ga gdje mu je jedna od najboljih hrvatskih sportskih fotografija, ona rukometaša Ivana Balića, a on će: “Ajme, nisan je moga nać...” Znači, Čizma još nije sasvim odrastao, ali je u fotografijama i poslu vrlo ozbiljan i odgovoran - zaključio je Babić.

Čizmićeva izložba u Dugom Ratu

Povezani članci

Who's Online

We have 216 guests and no members online