Koliko treba čekati na dva kilometra ceste?

Radovi na Brnistri- Rekonstrukcija ceste Omiš - Gata bit će još jedan predizborni trik, a završit će se baš uoči izbora, kako bi naši vlastodršci još jednom izmanipulirali narod, jer ovo što nam rade i nije ništa drugo nego diktatura manipulacije - tvrdi to Stipe Radilović, glavni tajnik Udruge “Tugare mogu bolje” koji se otvorenim pismom obratio Božidaru Kalmeti, ministru mora, prometa, turizma i razvitka, Upravi Hrvatskih cesta, Ivanu Škaričiću, gradonačelniku Omiša, želeći još jednom skrenuti pozornost na svakodnevne probleme koje imaju stanovnici omiškog zaleđa. Oni su zbog dugotrajne rekonstrukcije ceste duge nešto manje od dva kilometra prisiljeni putovati više od 60 kilometara, a takvu svakodnevnu sudbinu dijele svi stanovnici Srinjina, Tugara, Naklica, Gata, Čišle, Ostrvice, Kostanja, Zvečanja i drugih podmosorskih mjesta ...

KOLIKO TREBA ČEKATI ZA DVA KILOMETRA CESTE?

"Cijela plaća ode na putne troškove"

Piše: Ojdana Koharević / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

- Ne želimo vjerovati u priče da odugovlačenje radova i otvaranje ceste odlažete do uoči početka izbora, što bi bilo ispod podnošljive razine društvene i civilizacijske odgovornosti, a mi dijelimo zgroženost s nekoliko tisuća ljudi iz omiškog zaleđa zbog vaše nepodnošljive lakoće držanja ove prometnice zatvorenom za javni promet, zbog toga što na njoj rade svega nekolicina radnika, s ponekom alatkom i pokojim bagerom - ogorčeno će Radilović prenoseći dio dojmova zbog kojih se odlučio pisati odgovornim ljudima i institucijama.

Radovi na rekonstrukciji ove, za stanovnike omiškog zaleđa ceste koja život znači, a koja vodi od Omiša do njihovih mjesta podno Mosora, započeli su još u kolovozu 2009. godine.

radovi na Brnistri

Danas nakon 20 mjeseci ne vidi se njihov kraj, a još manje datum kad bi prva vozila mogla krenuti starom cestom. Na tadašnje otvaranje podsjeća i Radilović.

- Svečano otvaranje početka radova objavljeno je pred uzvanicima i medijima, što podrazumijeva da su oabvljene sve pripreme, cesta je za promet zatvorena cijelo vrijeme, što znači da zaposlenici, učenici i ostali građani iz omiškog zaleđa do Omiša moraju svakodnevno putovati više od 60 kilometara duže zaobilazno preko Strožanca ili preko Pavića mosta i ne mogu zaključiti ništa drugo nego da radovi teku puževom brzinom ili s onu stranu pameti - tvrdi Radilović.

Ukoliko država nema novca za dovršetak radova bilo bi normalno, predlaže Radilović, da se radove obustavi, a cestu otvori za promet i ljudima se skrati svakodnevno nerviranje, vrijeme i troškove. - Računajte da obitelji s primanjima od 2000 kuna cijela plaća ode na trošak prijevoza, pa tko na taj način više može živjeti? - opravdano pita Radilović.

- Narod je prozreo njihove namjere, narod se ne može ucjenjivati, jedino što narod može je ucijeniti njih i dati svoj glas na izborima - kaže Radilović. A do izbora, kad god oni budu, proći će još mnogo vremena i još puno nepotrebnih kilometara za stanovnike omiškoga zaleđa.

Povezani članci

Who's Online

We have 208 guests and one member online

  • admin