Foto izložba: Lica Mediterana

izložbaU prostorijama galerije ONAiON gradskog muzeja Omiš, od petka 4. lipnja biti će postavljena izložba Lica Mediterana koju organizira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u suradnji s EIŽ (ekumensko inicijativom žena - Omiš) kao koordinator hrvatske mreže za suradnju na Euro-Mediteranu u suradnji s međunarodnim partnerima iz Bugarske, Cipra, Crne Gore, Grčke i Libanona. Autori fotografija su iz pet država međunarodnih partnera, dok hrvatske fotografije potpisuju fotografi Hrvatskog fotosaveza. Lica Mediterana je izložba fotografija lica, prizora iz svakodnevnog života, krajolika, spomenika i tradicije zajedničkog mediteranskog naslijeđa kojoj je cilj potaknuti ljude da preispituju vlastitu percepciju Mediterana i usvojenih stereotipa, te interaktivno zabilježe vlastito propitivanje i moguću promjenu percepcije ...


LICA MEDITERANA


Piše: Nikolina Tomasović
Izvor: Omis-info.com
 


Izložba će biti otvorena i u glavnim gradovima država partnera, kao i desetak gradova u RH od kojih je Omiš uz Zadar jedini grad u Dalmaciji koji je ugostio ovu izložbu.

Lica Mediterana je izložba fotografija lica, prizora iz svakodnevnog života, krajolika, spomenika i tradicije zajedničkog mediteranskog naslijeđa kojoj je cilj potaknuti ljude da preispituju vlastitu percepciju Mediterana i usvojenih stereotipa, te interaktivno zabilježe vlastito propitivanje i moguću promjenu percepcije.

Upravo zato će se za vrijeme izložbe u jutarnjim satima organizirati likovne radionice za djecu na temu sličnosti i različitosti mediterana, a zadnjeg dana izložbe 9. lipnja u crkvi sv.Duha u Omišu učenici osnovne glazbene škole Lovro pl. Matačić priredit će koncert, također s temom Muzika mediteranskih majstora.