Battle4Split

Drugo po redu regionalno eSport natjecanje Battle4Split održat će se od 18. do 27.05. u Splitu i okupit će više od 2.000 gamera iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Kosova. Natjecanje u najpopularnijim računalnim igrama Counter-Strike: Global Offensive i Legaue of Legends održat će se 18.-20. svibnja na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, a period 26.-27. svibnja je rezerviran za najpopularniju digitalnu inačicu nogometa FIFA 18 u trgovačkom centru Mall of Split. Ovogodišnje Battle4Split natjecanje spaja eSport i humanitarni duh. U sklopu manifestacije će se održati i humanitarno FIFA 18 natjecanje ICT4KIDS. U trgovačkom centru Mall of Split, 27. svibnja, lokalne tvrtke će se boriti s ciljem prikupljanja sredstava za socijalno ugroženu djecu. Sva kotizacija u obliku donacije će biti donirana Dječjem domu Maestral u svrhu kupovine kombi vozila za prijevoz djece do škole. Osim natjecateljskog i humanitarnog dijela turnira, za sve posjetitelje će biti organiziran besplatni zabavni sadržaj u sklopu Party zone zahvaljujući potpori Grada Splita i Turističke zajednice Grada Splita. Sponzorski prostor opremljen računalima, gadgetima, konzolama, VR uređajima, hranom, pićem i nagradama će cjelodnevno biti dostupan svim posjetiteljima, piše DalmacijaDanas.
- Battle4Split turnir bio je zamišljen kao lokalno, splitsko natjecanje, ali se po puštanju prijava počeli su se javljati timovi i iz drugih gradova i država okolice. Tako je organizacija krenula u drugom smjeru i postalo je regionalno, međunarodno, natjecanje za gamere. Na natjecanju će se igrati najpopularnije računalne igre, a sudjelovat će neki od najjačih hrvatskih timova. Zanimljivo je da je eSport ušao na Olimpijske igre, a neki igrači zarađuju mjesečno kao i nogometaši. Najveći svjetski nogometni klubovi trenutno ulaze u eSport, poput PSG-a, Schalkea, Man Cityja, dok kod nas imate NK Rudeš koji ima svoj eSport tim. Oni su i na kvalifikacijama prošli kao najbolji tim te od njih puno očekujemo. Još jednom se želim zahvaliti Županiji koja nas je podržala – rekla je organizatorica događaja Matea Bešlić.

Izvor: Dalmacija Danas

eSport natjecanje Battle4SplitŽupanija Splitsko-dalmatinska odlučila je svoje djelovanje posvetiti razvoju demografske slike i IT industriji, pa su tako postali platinasti sponzor ovog regionalnog natjecanja, a naš župan je najavio da će se ubrzo otvoriti IT inkubator u Ulici Ruđera Boškovića koji će se nalaziti neposredno u blizini kampusa.

Povezani članci

Who's Online

We have 174 guests and no members online